fbpx
Facebook Pagelike Widget

Ramsoender Jhauw: U zwijgt

U verzwijgt dat de regering Bouterse 5 duizend miljoen meer inkomsten heef gehad uit olie en goud door de torenhoge prijzen van deze producten op de wereldmarkt.

U verzwijgt dat duizenden mensen die in krotten wonen, nog steeds daarin zijn. Die huizen zijn alleen maar verder verkrot. Deze regering kijkt er niet naar.

Duizenden jeugdigen zijn nog steeds werkloos. Medicijnen zijn alleen bereikbaar voor de president en hoge pieten. Het volk mag de meeste medicijnen maar zelf betalen.

De hoge pieten van de regering mogen elk jaar diverse malen op reis met hun gezin en aanhang. Het volk mag het doen met een uitstapje naar Colakreek of Marinalex.

Duizenden mensen kunnen geen huis bouwen of kopen, maar er worden honderden miljoenen aan corruptiegelden uitbetaald.

U zwijgt, dat de twee bruggen over de Suriname- en Coppenamerivier, het volk 50 miljoen NF aan corruptiegelden heeft gekost. Hiervan is NF 34 miljoen naar Bouterse en Wijdenbosch gegaan.

Met dit geld had u, ja, u of uw ouders een huis kunnen krijgen van de regering. Want met dit geld konden minimaal 4000 woningen worden gebouwd voor mensen die niet kunnen bouwen of kopen. Bent u niet een van ze?

De 150.000 SRD die besteed is aan het pimpen van de auto van de ex -minister van OW, is goed voor 3 woningen. De 650.000 die betaald is voor het pimpen van het kantoor van de ex- OW minister is goed voor 13 woningen. Ja, u kon eigenaar van een van ze zijn.

Als je geld aan corruptie besteedt, kan je het liever aan gratis huizen voor de kleine man besteden.

De 400 miljoen die besteed is op het Kabinet van de President, had niet meer dan 100 miljoen moeten zijn. Het verschil ad. 300 miljoen is goed voor 600 woningen.

Het bedrag van 2.2 miljoen, dat te veel is betaald aan Flex voor de brandweerspullen, is goed voor 24 woningen. U kon ook eigenaar van een zijn.

De trein die deze regering wil bouwen gaat totaal in 10 jaren minimaal 260 miljoen kosten. In een klein land als Suriname is zo een investering de komende 15 jaren overbodig. Dit doe je pas als je een overschot hebt op de begroting.

Met dit geld kunnen 12.500 woningen voor de kleine man worden gebouwd. Laat je niet misleiden, ik heb nog zoveel om aan te halen.

De mensen die schreeuwen en jou als kleine man overhalen om te zeggen: nog 5, kijk naar hun leven. zij hebben het goed. Maar hoe is uw leven? Hebt u al een eigen huis; een eigen vervoer?

Lacht u al in uw leven of moet u elke dag weer denken hoe u met uw centen kan rondkomen?

Zij die zeggen nog 5, zijn mensen die hun luxe leven willen behouden en u willen gebruiken om weer voor 5 te gaan, zodat zij rijker en rijker kunnen worden.

Aan u zeggen ze: ik heb je toch basiszorg gegeven, je kinderen betalen toch geen schoolgeld meer?

Ja, dit is het system wanneer je een volk, de kleine man koest wil houden. Geef ze een paar basiszaken en ga door om je zakken te vullen met het geld van het volk.

We hebben ze geleerd: Neks no fout. ‘Ik ken ze’, zeggen ze: ‘ze gaan weer voor ons stemmen’.

Het gaat bij hun niet om uw welvaart. Neen, tegen u zeggen ze: ‘we investeren voor jullie om over 20- 30 jaar welvaart te hebben’. Let wel: zij zijn binnen 1 tot 3 Jaren multimiljonairs geworden. U moet wachten!

Elke regering is verplicht om basiszaken in orde te maken. Deze regering heeft, zoals eerder aangehaald, 5000 miljoen meer ontvangen. Dus voor hun was het veel makkelijker om bepaalde zaken in orde te maken.

De vorige regeringen hadden niet zoveel inkomsten en toch gaan zij er niet vrij uit. Ook zij hadden meer kunnen doen dan ze gedaan hadden. Ook zij waren corrupt.
Dat ze deze dingen gedaan hebben is prima. Maar dat geeft je niet het recht om van het volk te stelen. Ja corruptie is stelen.

Je hebt een bedrijf en je stelt een directeur aan als hoofd. De directeur doet een paar goede zaken voor je, maakt winst, maar daar steelt hij ook een paar honderdduizenden. Zou je deze directeur handhaven? Nee toch. Dat geeft jou toch niet het recht om te stelen?

Indien hij niet zou stelen, zou het bedrijf groter zijn geworden en zou het personeel meer gaan verdienen. Zo moet je Suriname bekijken, als een bedrijf.

Voor vandaag is het genoeg.

Tot een volgende keer. Dan kom ik met meer nieuws om uw ogen te openen.

Presidentskandidaat
Ramsoender Jhauw

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.