fbpx

Ramlilagroep uit India komt naar Suriname

In het kader van de internationale samenwerking tussen Suriname en India organiseert Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname en het Ayodhya Research Institute in samenwerking met Embassy of India, Swami Vivekananda Cultural Centre en NCIC Trinidad enkele Ramlila theateropvoeringen en workshops van 27 juli tot 2 augustus. De groep uit India is bezig met een tour in de Caribbean en heeft al opvoeringen en workshops verzorgd in Trinidad en Tobago en is momenteel in Guyana.

Het Ayodhya Research Institute (India) is al enkele jaren bezig met een onderzoek naar het Ramlila gebeuren wereldwijd. Zij zullen met een team van 15 deskundigen de opvoeringen en de workshops verzorgen. Tijdens de trainingen en de workshops zal er voornamelijk gefocust worden op de kostuums, make-up, de algehele aankleding en acteertechnieken.

Het doel van de Ramlila is om een ideaalbeeld te laten zien van de liefde en respectvolle manier waarop mensen met elkaar kunnen omgaan. Ramlila is voor alle culturen de manier om kennis te nemen van millennia oude hindoe kunst en cultuur. Tevens is het ook de manier om met de verschillende levensfilosofieƫn uit het spirituele India in contact te komen.

BEKIJK OOK
Werkgroep start traject om Wageningen toerismerijp te maken

Stichting Ramlila & Ramayan Foundation Suriname is opgericht in 2015 en wil samen met de samenwerkende organisaties de Ramlila weer laten herleven in de verschillende buurtgemeenschappen en zo ook een bijdrage leveren aan de culturele waarden en normen.

De organisatie hoopt de Surinaamse burgers mede te kunnen vormen en bewust te maken van hun eigen culturele rijkdommen en respect op te brengen voor de culturele wereld wereldwijd.(GFC)