fbpx
Waarschuwing: houdt de ramen open want coronabesmettingen gaan vooral door de lucht

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Kritische burgers vragen zich steeds vaker af waarom winkels, slagerijen, boetiekjes, kantoren en dergelijken in Suriname nog steeds niet verplicht worden om hun ramen open te houden, om zo de kans op besmettingen met het coronavirus te verminderen.

Al maanden laten topexperts in verschillende landen weten dat veel besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes.

Recentelijk sloegen 239 experts uit 32 landen alarm. De besmettingen met het coronavirus gaan merendeel door de lucht, ook al wordt er 2 meter afstand van elkaar gehouden. Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen en mensenleed bespaard worden. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren uitgebreid hierover.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen dan geen gevaar meer.

Deskundigen wijzen erop niet langer te wachten op de extreem trage instructies van de WHO en het RIVM.

Ze verwijten deze twee organisaties ervan hemeltergend traag te zijn met het toepassen van de nieuwste inzichten en dat kost nodeloos mensenlevens. Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondkapjes zorgt voor minder coronabesmettingen.

Tot voor kort weigerde de WHO en ook het RIVM het gebruik van mondkapjes actief te stimuleren. Het gebruik van mondkapjes werd integendeel afgeraden.

Ook blunderde de WHO vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was. Intussen zijn er wereldwijd al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het virus.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…