fbpx

Waarschuwing: houdt de ramen open want coronabesmettingen gaan vooral door de lucht

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Kritische burgers vragen zich steeds vaker af waarom winkels, slagerijen, boetiekjes, kantoren en dergelijken in Suriname nog steeds niet verplicht worden om hun ramen open te houden, om zo de kans op besmettingen met het coronavirus te verminderen.

gemberslank facebookQ | GFC NieuwsAl maanden laten topexperts in verschillende landen weten dat veel besmettingen plaatsvinden door microdruppels/aerosolen in niet goed geventileerde binnenruimtes.

Recentelijk sloegen 239 experts uit 32 landen alarm. De besmettingen met het coronavirus gaan merendeel door de lucht, ook al wordt er 2 meter afstand van elkaar gehouden. Door ramen open te houden, dus bij beter ventileren, kunnen veel besmettingen worden voorkomen en mensenleed bespaard worden. GFC Nieuws berichtte al sinds begin maart talrijke keren uitgebreid hierover.

Bij ademen, praten, hoesten, schreeuwen, zingen, gapen en niezen komen er aerosols/microdruppeltjes vrij die het coronavirus van een besmet persoon kunnen bevatten en urenlang in de lucht blijven zweven. Zie ook link> the-coronavirus-is-airborne

Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het zeer belangrijk om gesloten ruimtes goed te luchten door ramen en/of deuren open te houden. De aerosols raken zo zeer snel opgelost en vormen dan geen gevaar meer.

BEKIJK OOK
Onhygiënische toestanden voor ingang vuilstortplaats Moengo

Deskundigen wijzen erop niet langer te wachten op de extreem trage instructies van de WHO en het RIVM.

Ze verwijten deze twee organisaties ervan hemeltergend traag te zijn met het toepassen van de nieuwste inzichten en dat kost nodeloos mensenlevens. Zo duurde het maanden voordat de WHO toegaf dat het dragen van mondkapjes zorgt voor minder coronabesmettingen.

Tot voor kort weigerde de WHO en ook het RIVM het gebruik van mondkapjes actief te stimuleren. Het gebruik van mondkapjes werd integendeel afgeraden.

Ook blunderde de WHO vaker! In het begin van de coronapandemie werd gesteld dat besmettingen met het coronavirus van mens op mens niet mogelijk was. Intussen zijn er wereldwijd al meer dan 18 miljoen mensen besmet geraakt met het virus.