fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd.
Gedurende de week 19-24 oktober zullen er op nationaal niveau activiteiten ontplooid worden. Zaterdag heeft de bewindsman tijdens een persconferentie met de presentatie van een teaser video, de VN week in ons land aangekondigd. Dit in het kader van de viering van het 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties.
Als een organisatie zolang bestaat vergeet men gauw welke goede dingen ze allemaal heeft gedaan, zei de minister.Tijdens de persconferentie werd dan ook het belang van de Verenigde Naties benadrukt voor de wereld alsook voor Suriname. De wereld heeft conflicten gekend waarbij de organisatie zich sterk heeft gemaakt voor dialoog en vrede.
Minister Ramdin ging in op de activiteiten tijdens de VN week. Maandag aanstaande vindt de launch plaats van een videoproductie waarbij diverse functionarissen aan het word komen en vertellen over hun bijdrage binnen de organisatie. Daarna komen er lesbrieven voor het basisniveau, zodat ook schoolgaanden bewuster worden van de rol van de VN. Er komt een muurschildering op het complex van de Anton de Kom Universiteit, die de Sustainable Development Goals tot uiting zal brengen. Minister Ramdin geeft aan dat bij de VN week het educatieve gedeelte ruime aandacht krijgt.
Een ander mooi historisch moment is de toespraak van president Chandrikapersad Santokhi in DNA op vrijdag 23 oktober in een buitengewone openbare vergadering. Een ander interactief moment is een high level dialoog waarbij diverse stakeholders zich zullen uiten. In een panel zullen onder meer de ministers van Onderwijs en Arbeid, vertegenwoordiger van de VN en de Sociaal Economische Raad (SER) deelnemen aan het debat.
Het is van belang in discussie te gaan met de huidige leiders over actuele vraagstukken. Deze debatten zullen virtueel gevolgd kunnen worden. Verder is er een verzoek om in de eerdergenoemde periode alle overheidsgebouwen in het blauw te belichten. Deze kleur is volgens de minister de kleur van de VN, maar ook van de vrede.
De bewindsman zegt trots te zijn, dat Surinamers door de jaren heen niet alleen in de VN gezeten hebben, maar gekozen zijn om in commissies een belangrijke job te doen.

OOK INTERESSANT
Bijzondere vondst: Archeologen ontdekken huis uit het tijdperk van ijzer