fbpx

“Ramadhin heeft ‘anti-vaxers’ niet beledigd”

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse minister van Volksgezondheid, Amar Ramdhin, heeft een groep anti-vaxers die hem voor het gerecht had gesleept, niet beledigd.

Dit concludeerde de rechter vandaag.

De bewindsman werd voor het gerecht gedaagd door de eisers Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin, die wilden dat de minister werd veroordeeld tot het rectificeren van uitspraken gedaan via verschillende media.

De eisers waren van mening dat de minister van Volksgezondheid hen heeft beledigd en hun goede naam aangetast.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vaccineren is het beste wat je kunt doen om jezelf en anderen te beschermen tegen COVID-19

Het drietal stelde dat het geconfronteerd werd met krenkende uitspraken, van de bewindsman, nadat zij een petitie hadden aangeboden over ‘apartheid en discriminatie’ op 20 augustus aan waarnemend president, Ronnie Brunswijk.

BEKIJK OOK
Vaccinatie-uren BOG verruimd

De uitlatingen van de minister van Volksgezondheid, kwalificeerde de groep als beledigend, lasterlijk, smadelijk en een aantasting van hun recht op eer en goede naam.

Door de uitspraken gedaan in interviews waren de eisers van mening schade te hebben geleden zowel in privé als in hun functioneren in de samenleving. De eisers voelen zich beledigd omdat ze getypeerd zijn als misleiders en anti-vaxers.

De rechter verklaarde vandaag de eisers niet ontvankelijk in hun vordering tegen de minister van Volksgezondheid. De gevraagde voorzieningen werden eveneens geweigerd.

De eisers werden wel veroordeeld de proceskosten te betalen.