fbpx
Rainville sluit reeks hoorzittingen Paramaribo af

In het ressort Rainville heeft de laatste hoorzitting van Paramaribo plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst vrijdag werden door de bewoners in het ressort zaken aangehaald die zij graag gerealiseerd willen zien. Enkele zaken die werden aangehaald zijn het dumpen van vuil op de bermen, slechte straatverlichting, geluidsoverlast aan met name de Wilhelminastraat en de aanleg van voetpaden voor schoolkinderen.

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo Noordoost, Mike Nerkust, die ook aanwezig was legde de nadruk op het feit dat de burgers zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van hun trottoir. Volgens de wet heeft de eigenaar van het perceel de verantwoordelijk om het gedeelte tot de as van de weg schoon te houden.

Door de jaren heen is die verantwoordelijkheid uitgebleven en is men zich meer gaan richten op ingrijpen van de overheid. Er wordt naar een mogelijkheid gekeken om via de districtsraad de bewoners op het hart te drukken hun plicht alsnog na te komen.

Sandra Noslin, voorzitter van ressortraad (RR) geeft aan dat de ressortraadsleden niet in de uitvoerende macht zitten, maar zij nemen alle zorgpunten mee in het ressortplan deze worden vervolgens in het districtsplan vervat. Volgens de RR-voorzitter zijn de meeste probleemgevallen van de afgelopen jaren in het ressort Rainville binnen niet al te lange tijd gerealiseerd.

De ressortraadsleden doen hun uiterste best om zoveel mogelijk zichtbaar te zijn, door huis aan huis bezoeken te brengen aan de gemeenschap. Ook wordt de nadruk gelegd op het feit dat de bewoners beter moeten omgaan met zowel huis- als grofvuil.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…