fbpx

Radiologische meetapparatuur voor Volksgezondheid

De Pan American Health Organization (PAHO) heeft radiologische meetapparatuur overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid. De overhandiging vond plaats op het ministerie van Volksgezondheid door de PAHO/WHO vertegenwoordiger Yitades Gebre en de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde, in bijzijn van minister Elias en klinisch-fysicus, Whitney Coulor van het Radiotherapeutisch Centrum Suriname.

De apparaten zijn belangrijk voor kwaliteitscontrolemetingen aan toestellen van de diagnostische radiologie. Met de gedoneerde meetapparaten kan een gedegen kwaliteitscontrolesysteem opgezet worden waardoor storingen in de toestellen van de diagnostische radiologie vroegtijdig opgespoord en opgelost kunnen worden.

BEKIJK OOK
Lijk met kap- en snijverwondingen opgevist uit Surinamerivier

Daarnaast worden de meetapparaten ook gebruikt voor kwaliteitsmetingen waardoor er een hogere kwaliteit van de radiologie dienstverlening verkregen wordt. Hierdoor wordt de kans op verkeerde diagnoses door slecht functionerende röntgentoestellen verkleind.

De volgende stap na de overhandiging is het trainen van personeel in gebruik van de meetapparatuur om metingen uit te voeren op de radiologie toestellen in hun instelling. De training wordt ook gesponsord door de PAHO.(GFC)