fbpx
Radeloos naar redeloos beleid

Als jonge politicus zoek je steeds positieve zaken uit het verleden op, om in het heden daaruit te leren. Jammer genoeg heeft de politieke geschiedenis van Suriname weinig momenten waarbij je een toekomst aan vast kan pinnen. Goudkoorts, olievondst, West Suriname, revolutie, onafhankelijkheid, aardoliewinning, decembermoorden, verkiezingen 2015.

Allemaal meetmomenten voor Suriname met een uiteindelijke nasmaak. Elk van deze bijzondere momenten hebben slechts een‘ kortstondige glorie’ gekenden achteraf blijken ze alle duuzame economische rampen voor de Staat Suriname te zijn geworden. Nu kun je niet al je tien vingers gaan bewegen en schuldigen aanwijzen, want dat zou mosterd na de maaltijd zijn.

Financieel-economisch zitten wij thans in een dal van diepe duisternis. Allen die zich door de jaren heen opwierpen als te zijn “deskundigen” , blijken uiteindelijk al te vaak gewetenloze zakkenvullers te zijn geweest. Toch beweren de huidige “machthebbers” anders wil ik ze niet noemen, dat we uit dit alles komen. De retorische vraag is: “Waaruit moeten wij komen?”

“Gespierde podiumtaal van president Bouterse: “Pe y’e kome, Ope y’e kome, fu du san?.” Iedereen heeft enorm gelachen, het sloeg als een bom in. Nu ervaren wij met z’n allen dat podiumtaal en de taal van de werkelijkheid twee uitersten zijn. Al onze geldvoorraden raken op; leugen, laster en bedrog houden de totale coalitie evenwel nog in het zadel!

Ik heb als politicus vaak erop gewezen dat wij moeten produceren in dit vruchtbaar land. Niemand heeft willen beseffen dat dit een kans van slagen moet krijgen. Wat hebben de regeringen Bouterse – Ameerali – Adhin gedaan? Ons allemaal uitgemaakt en al het spaargeld verspild in verdeel en heerspolitiek. Nu is alle overheidszorg ook aan het wankelen en is de staat Suriname een moderne bedelaarsstaat geworden?

Van het volk wordt dan verwacht dat zij begrip moet tonen voor de verspilling van een groep matties en hun gezinnen? Jawel, u thuis die ‘nog vijf’ wilde en nu alleen maar bleek van paars kan kijken en zeggen: “Wat zullen we doen baya !!! Het hemd is nader dan de rok!” Alle nutsbedrijven moeten nu overdrijven om het hoofd boven water te houden.

Straks lopen wij nog poedelnaakt rond in Suriname, terwijl wij goed gelovig zijn en geen nudistenstaat zijn. De monetaire autoriteit speelt samen zaalvoetbalpolitiek met de cambiohouders in Suriname. Dat wil zeggen dat als iemand op een blauwe dag zin heeft alles te droppen naar beneden dan gebeurt dat ook zo. Geen wonder dat bij elke dropping of uplifting  van de koers, er vooraf een hoop geld vermist wordt bij de Centrale Bank van Suriname.

Beter gezegd men ‘drukt’ geld om een kunstmatige stabiliteit te kweken. Helaas, een volk dat instabiel is, niet uitkomt per maand en grotendeels onder de armoedegrens leeft, begrijpt niets en wil ook niets begrijpen van de radeloosheid van de totale regeermacht in Suriname. Brandjesblussen in alle sectoren, verruwing van de samenleving, corruptie en sex-uitspattingen zijn tekenen dat een volk in armoede leeft.

Deze gedwongen armoedespiraal waarbinnen de kabinetten Bouterse ons heeft gebracht, wekt agressief gedrag op bij een ieder. Dit uit frustratie over hoe elke dag rond te komen en hoe verder. Het overheidscommunicatiebeleid wordt bewust gericht op het monddood maken van andersdenkenden. Dit onder de laffe en belachlijke noemer “gewijzigde beleidinzichten.” Het bestuur in Suriname heeft geen inzicht om te leiden, alleen om te misleiden en redenloos te besturen!!!

Slotsom: Alle zgn. deskundige rapporten zeggen ons niets. De realiteit zelf spreekt boekdelen. Een volk dat geen kennis draagt van wat er in rapporten en jaar verslagenstaan, kan je van alles wijs maken, maar wat geen enkel regering kan wegwerken, is de realiteit van elke dag. Het gaat volgens hun goed! Maar  de harde realiteit is: niemand komt uit met zijn inkomen !. Suriname heeft nu geen midden klasse meer. Je bent of arm of rijk. Je bent radeloos en denkt redenloos. Verworvenheid van kabinetten Bouterse –Ameerali -Adhin.

Khoesial Y.

Megafront/ DNL – kandidaat 2015

Politicus

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…