fbpx

‘Racistische’ manager van fast food-keten had wel degelijk gelijk, krijgt baan terug na ontslag

Fast food-keten Chipotle ontsloeg een halve week terug een van haar managers vanwege een klacht over racisme. Maar als zij dat zou willen, mag de manager per direct terug op haar oude post: er zijn ernstige twijfels over de juistheid van de klacht.

Dominique Moran weigerde een groep zwarte mannen te bedienen: “Eerst afrekenen, want jullie maken er een gewoonte van om te eten zonder te betalen,” eiste zij.

Een van de mannen, Masud Ali, filmde het incident en plaatste de beelden online. Geheel volgens verwachting viel het gehele internet over Moran heen.

Zij zou de groep uit racistische motieven niet willen bedienen, had Ali op Twitter gezegd. De keten reageerde onmiddellijk op de online-woede en stuurde Moran naar huis.

Al gauw doken echter posts van Ali op waarin hij al jaren openlijk opschept over zijn praktijken: “Dine and dash is forever interesting,” blufte hij al in 2015.

 

 

Toen een reeks soortgelijke tweets van Ali boven water was gehaald – wat hij deed was geen diefstal, hij leende het voedsel alleen maar, zei hij – moest het management wel toegeven dat er wat overhaast was gehandeld.

OOK INTERESSANT
Santokhi in overleg met Nationale Veiligheidscommissie

Dominique Moran mag haar baan terug, en er werd een online inzameling gehouden om haar financieel een steuntje in de rug te geven in de periode dat zij tussen twee banen zit.