fbpx

Racisme in Suriname: oma jaagt nieuwe Braziliaanse vriendin van kleinzoon haar huis uit

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dat er niet alleen in westerse landen ordinaire racisten rondlopen is al langer bekend.

Ook in Suriname, Zuid- Amerika, zijn er nog steeds personen die van oordeel zijn dat ze superieur zijn aan mensen uit andere landen.

Een Surinaamse grootmoeder uit Paramaribo weigert te accepteren dat haar 19- jarige kleinzoon een serieuze liefdesrelatie is aangegaan met een Braziliaanse dame die nog niet in staat is om de Nederlandse taal te spreken.

Afgelopen week ging de tiener samen met zijn nieuwe vriendin op bezoek bij zijn oma om de twee kennis met elkaar te laten maken.

De lifestyleredactie van GFC Nieuws verneemt van een lid van het Kritisch Internationaal VrouwenCollectief (KIVC) dat de grootmoeder echter ‘not amused’ was en weigerde het meisje te ontvangen.

BEKIJK OOK
Mannen die vrouwen gebruiken voor geslachtsgemeenschap zijn totaal verkeerd bezig, vindt relatiekenner

Aan het kersverse liefdeskoppel werd duidelijk gemaakt dat ze samen niet welkom zijn en liever kunnen vertrekken.

GFC verneemt dat de oma aan haar kinderen heeft gezegd dat ze het afkeurt dat de jongen een Braziliaanse vriendin heeft. Volgens de raciste zouden Braziliaanse meisjes een zeer slecht imago hebben in het land.

Dat vooroordeel is naar haar zeggen terecht.

Het KIVC wijst erop dat het een slechte ontwikkeling is dat vrouwen uit welk land dan ook zonder grondige reden worden gestigmatiseerd.

“Wij veroordelen elke vorm van racisme en discriminatie”, aldus het KIVC.