fbpx

Racisme in Suriname: man zet vriendin aan kant nadat blijkt dat ze Indiaans bloed heeft

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Dit is racisme in de puurste vorm die er bestaat. Dat dit nog mogelijk is in Suriname waar personen van verschillende pluimages al decennialang  in vrede met elkaar omgaan, is onverteerbaar.

Dat staat in een mededeling van het KIVC naar aanleiding van een “ernstig racismegeval” dat zich vorige week heeft afgespeeld in Paramaribo, Suriname.

Het Internationaal VrouwenCollectief laat aan GFC Nieuws weten, melding te hebben gekregen van een door racisme gemotiveerde  relatiebreuk van een liefdeskoppel uit Paramaribo.

De jonge man en vrouw hadden al bijna twee maanden een serieuze liefdesrelatie.

“Volgens Informatie van de jongedame heeft haar vriend abrupt een einde gemaakt aan de liefdesverhouding nadat hij erachter is gekomen dat haar opa van moeders zijde van Indiaanse komaf is”, legt Jennifer Atmo van het KIVC uit.

HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL LEPTOZ GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING EN OPTIMALE SPIJSVERTERING

De “racist” zou haar in de de beginfase van hun liefdesverhouding opvallend en vaker vragen hebben gesteld over de komaf van haar voorouders.

“Om nog onduidelijke reden heeft ze een iets verdraaid beeld geschetst over de ware afstamming van haar moeder”.

“Maar toen de jongeman vorige week voor het eerst op visite ging bij de familie om kennis te maken, kwam hij tot de ontdekking dat de vork anders in de steel zit”.

jennifer Atmo2 | GFC

Jennifer Atmo van het KIVC

“Dezelfde avond nog heeft de jongen de liefdesaffaire beëindigd en subtiel aangegeven wat de reden is van zijn besluit”, vervolgt Jennifer Atmo.

BEKIJK OOK
Suriname, het land van de grootste grappenmakers

GFC nam vrijdag telefonisch contact op met de jongen om zijn kant van het verhaal te horen.

Hij beweert dat het meisje doelbewust zaken aangaande haar afkomst heeft verdraaid, ondanks hij daarover menigmaal naar heeft gevraagd.

Pas na de vraag van GFC waarom details over de origine van zijn ex- vriendin zo belangrijk voor hem zijn, kwam zijn ware aard naar boven.

“Ik vertel het u eerlijk. Ik wil geen vriendin met Indiaanse voorouders. Het is helemaal geen racisme, maar gewoon een gevoel dat ik heb. Ik val niet op meisjes met die roots, ik heb een andere smaak”.

“Maar niet dat ik een hekel heb aan indianen, ik houd van elk mens. Het is echter ook mijn goed recht om een voorkeur of afkeur te hebben als het gaat om het aangaan van een liefdesrelatie. Ik ben helemaal geen racist”, aldus zijn verweer.

Het Internationaal VrouwenCollectief stelt zich echter op het standpunt dat alles erop wijst dat racisme het motief is geweest voor de breuk.

Foto ter illustratie