fbpx
Raad van Toezicht STVS geeft mandaat terug aan vp Brunswijk

GFC NIEUWS- De Raad van Toetzicht (RvT) bij het staatsmedium STVS heeft zijn mandaat vandaag teruggeven aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk.

De RvT onder leiding van Sandra Polak is er niet over te spreken dat de mediacoördinator van de regering, Alven Roosveld, maandag naar het medium heeft gebeld om te verbieden dat de arts, Ruben del Prado, zou verschijnen in het programma Mmanten Taki.

“Het is onder andere de taak van de STVS om de Surinaamse gemeenschap terdege te informeren. Daartoe heeft de STVS verschillende programma’s. Gezien de proporties die de Covid-19-pandemie in ons land aanneemt, heeft de STVS gemeend in haar programma Mmanten Taki van maandag 27 juli 2020 op kanaal 8.1 in te gaan op de Covid-19-situatie in ons land. Dit als waardige aanvulling op de persconferenties die live worden gebracht op kanaal 8.2 van de STVS. Kwalitatieve informatie over Covid-19 is nooit te veel”.

“De Raad van Toezicht van de STVS betreurt het ten zeerste dat een dergelijk incident zich heeft voorgedaan”, wordt aangehaald in een brief aan Brunswijk.

De RvT is van mening dat door het zogenaamde transitiemediateam inbreuk is gepleegd op het instituut van de Vicepresident van de Republiek Suriname. De raad keurt deze handelingen af en zegt geen enkele keus te hebben dan de gedelegeerde verantwoordelijkheid met onmiddellijke ingang terug te geven aan vicepresident Brunswijk.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.