fbpx
Raad van Ingenieurs bespreekt nationale projecten met president Santokhi

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Orde van Raadgevende Inginieurs in Suriname (ORIS) ontvangen voor een kennismakingsgesprek.

ORIS-voorzitter Ravindra Patandin zegt een heel goed gesprek gehad te hebben met het staatshoofd en de presidentiële commissie die gaat over projecten. Hij zegt verder dat er is gesproken over zaken uit het verleden en toekomstzaken. “Er zijn verschillende projecten die national worden uitgevoerd besproken. Ook projecten waarbij leden van de ORIS betrokken zijn.”

Patadin zegt dat het onder andere gaat om projecten ter renovatie van panden van de Regionale Gezondheidsdienst en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ook projecten ter verbetering van de waterhuishouding in verschillende gebieden, ter verbetering van de agrarische sector in Nickerie en ter verbetering van de situatie van monumentale panden in de binnenstad.

Alle partijen zijn het met elkaar eens dat wanneer projecten worden uitgevoerd dat een positief effect op de economie kan hebben. “De bouw- en constructiesector kunnen daarvan ook profiteren”, zegt Patadin.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…