fbpx
R.C. Maagdenhuisfonds bezoekt project Leisi Fu Sabi in Marowijne

C. Maagdenhuisfonds, dat hoofdsponsor is van het project Leisi Fu Sabi dat in twee dorpen in Marowijne uitgevoerd zal worden, heeft een bezoek gebracht aan het dorp Moengotapu op 13 maart 2017. Dit bezoek had vooral een oriënterende karakter.

Het project Leisi Fu Sabi is het eerste project dat dit fonds in Marowijne heeft gefinancierd. Er is samen met het uitvoerende team van Stichting Okanisie Pikien, het dorpsgezag van Moengotapu en de getrainde ouders gesproken over de inhoudt van het project.

Ouders hebben verteld hoe de samenwerking met Stichting Okanisie pikien tot stand is gekomen en hoe zij deze tot nu toe ervaren hebben.

De leden van het R.C.Maagdenhuisfonds hebben te kennen gegeven ingenomen te zijn met de prestaties van de organisatie tot nu toe. Eline de Smet die in het gehele proces contact persoon is geweest geeft aan dat zij de ontmoeting als waardevol heeft ervaren. Het geeft een beter beeld van het project en zij kijkt uit naar de resultaten.

De voorlopige resultaten van het project, foto- en videomateriaal zijn overhandigd aan het Maagdenhuisfonds. Deze beelden zullen zij weer delen met additionele sponsoren en hun samenwerkingspartners in Nederland.

Extra ondersteuning

Naast de financiering van het Maagdenhuisfonds en het Johan Ferrierfonds heeft de stichting ook een donatie gehad van Vereniging Aaneen uit Nederland. Deze organisatie die zich vrijwillig inzet voor goede doelen en projecten in Suriname en Nederland heeft een pakket verzameld met onder meer boeken, aanschouwelijk materiaal en puzzels ter ondersteuning van het project Leisi Fu Sabi.

Het materiaal zal worden ingezet in het taalcentrum als extra ondersteuning. Stichting Okanisie Pikien is Vereniging Aaneen enorm dankbaar voor het ontvangen materiaal.

De eerste week in april verwacht de stichting het eerste leescentrum opgeleverd te hebben te Moengotapu. Naast ondersteuning van de lokale overheid en bedrijven zal Stichting Okanisie Pikien haar eigen middelen inzetten om het gebouw af te krijgen. De lokale gemeenschap levert haar bijdrage door fysieke ondersteuning te bieden bij de bouw van het leescentrum.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…