fbpx

Quota deelt oordopjes uit in binnenstad Paramaribo en ook in Nieuw-Nickerie

Quota Suriname zal op 31 december voor de negende opeenvolgende keer oordopjes uitdelen in de binnenstad. Dit jaar zullen ook in Nieuw-Nickerie bij de pagara estafette aldaar oordopjes worden uitgedeeld door de plaatselijke commissie “Pagara estafette” in samenwerking met Lions Nickerie.

Edgar van Genderen, voorzitter van de commissie pagara-estafette Nickerie, deed een verzoek aan Quota om ook in aanmerking te komen voor de oordopjes. Aangezien Quota vrouwkracht mist om ook naar districten te gaan, is zij ingegaan op het verzoek.

Quota Suriname deelt jaarlijks tijdens de pagara-estafette oordopjes uit om het publiek bewust te maken van de beschadiging die het gehoor kan oplopen bij het afschieten van vuurwerk.

Niet alleen de pagara’s vormen een gevaar, maar ook o.a. luide muziek via grote geluidsboxen en via headphones van een MP3-speler en IPod.

Met haar Project voor Doven en Slechthorenden werkt Quota enerzijds aan ondersteuning van de begeleiding van mensen met een gehoorbeperking en anderzijds aan het preventief optreden door het grote publiek te wijzen op de gevaren van lawaai voor het gehoor. Binnen dit project heeft de serviceclubs ook een sponsoring gedaan aan de totstandkoming van “Wiren, the movie”, een project van Stichting Sudobe.

Quota krijgt een deel van de oordopjes gesponsored, een deel koopt zij met gesponsord geld. Ook mag de club rekenen op kortingen bij aankoop van de earplugs. Dit jaar is het gelukt om totaal ongeveer 19.000 oordopjes via sponsoring bij elkaar te krijgen.

Quota is haar sponsoren bijzonder erkentelijk voor de donaties die zij gedaan hebben zowel in natura als door financiële bijdragen te leveren. Zonder deze organisaties kan Quota dit project niet uitvoeren.

De bedrijven die dit jaar een bijdrage hebben geleverd zijn: Tjongalanga, Devnan Agencies, SAB, VSH, Haukes, IFS Bottling, SEMC, Halfhide & Hofwijks, Solve – It, CCC-Group, Baitali, Jack Tours & Travel Service, Fernandes Auotohandel, Surmac. Ook zijn er donateurs die anoniem wensen te blijven.

De oordopjes worden geheel gratis verstrekt aan het publiek. De distributie vindt plaats op 31 december van 09.00-11.00 uur in de omgeving van Spanato en Senso in de binnenstad.(GFC)