fbpx
Quarantainebeleid repatrianten verder aangepast

GFC NIEUWS- Repatrianten uit landen waar de piek van de Covid-19-pandemie een dalende trend vertoont, Nederland bijvoorbeeld, gaan vanaf 7 juli voor 14 dagen in thuisquarantaine.

“Van de bijkans 1000 repatrianten is slechts één persoon op de luchthaven positief getest op Covid-19”, verklaart Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid. Zij verduidelijkt dat de aanpassing van overheids- naar thuisquarantaine alleen geldt voor repatrianten uit Nederland die al op de lijsten staan om terug te komen. Bij aankomst krijgen zij een thuisquarantainebeleid op papier, dat zij moeten ondertekenen.

“De kans is klein dat iemand die uit Nederland komt Covid-19 positief is. Wij kunnen niks 100 procent garanderen, maar wij kunnen u wel zeggen wanneer een risico zeer laag is.” Voor passagiers uit andere landen als Brazilië en de Verenigde Staten hanteert Suriname zeven dagen overheidsquarantaine en zeven dagen thuisquarantaine. De meeste symptomen uiten zich namelijk tussen vijf en zeven dagen.

Mensen die uit het buitenland naar Suriname willen komen en niet op een repatriatielijst voorkomen, kunnen naar Suriname komen als zij zelf betalen voor hun overheidsquarantaine faciliteit. 30 maart 2020 is de registratie van repatrianten afgesloten.

Jessurun gaf tijdens de Covid-persconferentie van maandag 6 juli aan, dat 38% van de personen die in quarantaine is geplaatst, positief is getest op het virus. Dit zijn mensen die hier contact hebben gehad met een besmette persoon. “Het heeft geholpen dat die 38% die positief is bevonden in quarantaine was en dus niet buiten. Anders hadden zij veel meer mensen besmet”, zegt Jessurun.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…