fbpx

PVT wil met jongeren discussiëren over ‘Een nieuwe overheid’

Voorzitter Rumi Knoppel van de Partij voor Vrijheid en Transformatie (PVT) zal samen met Surinaamse jongeren de huidige situatie van onze overheidssystemen onder de loep nemen tijdens een discussiesessie.

“De huidige systemen in Suriname werken niet”, zegt Knoppel. Transformeren naar een nieuwe overheid is daarom noodzakelijk, waarbij de essentie voor deze transformatie ligt in specifieke beperkingen voor overheidsfunctionarissen en overheidsbevoegdheden.

Alleen hierdoor kan volgens Knoppel de Surinamer op lang termijn de universele vrijheden zoals veiligheid, zelfstandigheid en persoonlijke (financiële) vooruitgang realiseren en ervaren. De verantwoordelijkheid hiervan ligt zowel bij de overheid en de burger.

De vragen die onder andere hieruit voortvloeien zijn als volgt: “Wat voor type personen stellen de regels in een land op? Wat voor type personen bepalen dat deze personen regelgevers kunnen worden? Wat zijn de effecten van deze regels? Wat zijn de grenzen van deze regels? Wat voor soort regels zou men wel of niet mogen opstellen voor zichzelf en anderen? Hoe worden deze regelgevers beperkt? Hoe zorgen wij als burgers ervoor dat wij zeggenschap hebben over onze veiligheid, de besteding van onze gelden en het welzijn van onze jongeren? Welke handelingen zouden de burgers in samenwerking met- of apart van de overheid zelfstandig kunnen plegen om hun onafhankelijke positie te kunnen versterken?

BEKIJK OOK
ROS bepreekt herstart Inter Guyanese Spelen met Sportdirecteur Guyana

Knoppel is al ongeveer 15 jaar actief op sociaal-maatschappelijk vlak als trainer en coach voor organisaties, studenten, jongeren en andere groepen uit onze samenleving.

Als schrijver van de boeken ‘Een interpretatie van communicatie’ en ‘Belastingplicht… gelegaliseerde afpersing’, is hij ervan overtuigd dat alle mensen gelijkwaardig zijn en over universele rechten beschikken. Echter is de betekenis van deze universele rechten nog vrij onbekend in de Surinaamse samenleving.

Na een korte presentatie kunnen de aanwezigen in discussie met elkaar gaan over de inrichting van onze overheidssystemen.