fbpx

Pupillen Hubert Stichting en Lobi Pikien steken reuze kerstboom aan

GFC NIEUWS- De reuze kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein is de komende periode weer te bewonderen.

Werknemers van Roeli’s Lighting & Decor hebben het kunstwerk de afgelopen dagen met ondersteuning van de brandweer, het directoraat Openbaar Groen, gedetineerden en het districtscommissariaat Noord-Oost opgezet en van alle versierselen voorzien.

Vanavond wordt de boom aangestoken door pupillen van de Mr.Hubert Stichting en Lobi Pikien.

Directeur Ramon Jawalapersad van Roelie’s Lighting & Décor legt uit dat zijn onderneming al zeker twintig jaar een kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein opzet, maar de reuze kerstboom is iets van de afgelopen acht jaren.

Het bedrijf haalde voor 2012 in samenwerking met het toenmalige Milieubeheer pijnbomen (pinus) van Zanderij. Echter gaf zo’n boom op het Plein al gauw een armzalige aanblik.

Jawalapersad werd in 2011 door Clary Linger benaderd om wat anders te doen. De ondernemer haalde reeds dat jaar de reuze kerstboom uit het buitenland en in 2011 stond het er voor het eerst. Jawalapersad zegt dat zijn medewerkers al vanaf september in de startblokken zijn.

BEKIJK OOK
Wij zijn de afgelopen 2 jaar verder uitgemolken door politiek Suriname!

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zorgt voor de stroomtoevoer, terwijl de het Korps Brandweer Suriname (KBS) met haar hoogwerker inkomt. De algehele coördinatie ligt in handen van Glenn Dest.

Jawalapersad benadrukt dat de reuze kerstboom een gift back van Roeli’s Lighting & Décor en vrienden is aan de gemeenschap. Het wordt daarom op het Onafhankelijkheidsplein als openbare plek geplaatst.

Het doet de directeur goed om te zien dat jaarlijks honderden mensen de boom gaan bewonderen. Jawalapersad geeft als boodschap mee om samen te werken en naar elkaar toe te groeien. Hij constateert nog veel verschillen die wij moeten proberen weg te werken.