fbpx
Puistje wordt tumor van vijf kilo

Het begon als een puistje, maar het leven van de veertienjarige Emanuel Zayas is ernstig in gevaar doordat het pukkeltje naast zijn neus uitgroeide tot een tumor zo groot als een basketbal.

Als er niets aan wordt gedaan, kan de tumor zijn nek breken of hem verstikken.

Ademen gaat moeizaam omdat de tumor, die nu al vijf kilo weegt, op zijn luchtpijp drukt en hij is ondervoed omdat eten en slikken moeilijk gaat.

Emanuel lijdt aan polystotische fibreuze dysplasie. Dat is een stoornis in het bot die wordt gekenmerkt door de afwezigheid van gezond botweefsel. Hiervoor in de plaats vindt men bindweefsel, meestal op de plek waar men beenmerg verwacht.

Zijn ouders brachten hem uit zijn geboorteland Cuba naar Miami, waar hij wordt behandeld door dokter Robert Marx, hoofd van de orale en maxillofaciale chirurgie aan de Universiteit van Miami.

Zij kwamen in contact met Marx via een Amerikaanse missionaris die op Cuba werkt.

De heelkundige legt uit dat vier chirurgen ongeveer 12 uren nodig zullen hebben om de tumor te verwijderen en Emanuels gezicht te reconstrueren. De artsen moeten erop letten dat de volledige tumor wordt weggehaald, zodat hij niet weer aangroeit.

Daarna zullen nog meer reconstructieoperaties nodig zijn voor zijn wangen, kaak en de rest van zijn gezicht.

De artsen doen de operatie als vrijwilliger, maar weldoeners halen ook geld op om te betalen voor medicijnen en andere zaken die Emanuel nodig heeft voor zijn herstel. Daar zal ongeveer 200.000 dollar voor nodig zijn, schat dokter Marx.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…