fbpx
Facebook Pagelike Widget

Publicatie foto’s jeugdige verdachten in strijd met Kinderverdrag

GFC NIEUWS- Het ministerie belast met Jeugdzaken (Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken) wenst te benadrukken dat het in strijd is met de geest van het Verdrag inzake de rechten van het kind om foto’s van jeugdige verdachten te publiceren.

De aanleiding van dit statement is het feit dat op sociale media, foto’s worden gedeeld van jeugdige personen die verdacht worden van moord.

Het ministerie wenst te benadrukken dat het recht van elk kind dat wordt verdacht van een begaan strafbaar feit op een wijze van behandeling dient te geschieden, die geen afbreuk doet aan het gevoel van waardigheid en eigenwaarde van het kind.

Deze onverantwoorde en verwerpelijke manier waarop jonge verdachten zo openlijk worden gepresenteerd aan de Surinaamse gemeenschap en aan de wereld, zal het bevorderen van hun terugkeer naar de samenleving en de acceptatie door de samenleving bemoeilijken. Met nadruk wordt gevraagd om de rechten van het kind volledig te eerbiedigen.

Volgens het Kinderrechtenverdrag is het beter om kinderen te helpen dan ze te stigmatiseren. Er zal daarom vanuit het ministerie gekeken worden naar waarom jongeren in de criminaliteit belanden en hoe hulp aan ze te bieden. Ook zal in dit verband gekeken worden naar de situatie van gezinnen.

Minister Rishma Kuldipsingh die Jeugdzaken in haar portefeuille heeft, heeft deze kwestie hoog opgenomen en heeft intussen haar collega van Justitie en Politie gevraagd om een onderzoek in te stellen hoe het komt dat foto’s van de bedoelde verdachten, die op een politiebureau zijn gemaakt, op sociale media terecht zijn gekomen.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.