Public Private People Partnership project moet Brownsberg Plateau duurzaam ontwikkelen

GFC NIEUWS- Het Public Private People Partnership project (PPPP) van het Brownsberg Plateau moet bijdragen aan duurzame natuurtoerisme in Suriname.
‘Het streven is om 10x van het aantal bezoekers van 10.000 per jaar, te krijgen.’ Dat geeft directeur Kenneth Cyrus van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) aan, tijdens de persconferentie.
Het startsein is gegeven voor de openbare inschrijving met het oog op de restauratie en exploitatie van het Brownsberg Plateau, middels duurzame natuurtoerisme en gemeenschapsontwikkeling in dat gebied. Dit project valt onder Stinasu, een werkarm van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Het project wordt in samenwerking met Conservation International Suriname (CIS) gedaan.
De PPPP is een unieke stap voor Suriname; het samengaan van natuurbehoud en toerisme-ontwikkeling is een aanzet tot nieuwe modellen voor de ontwikkeling van Suriname. Er zal met de beste 3 voorstellen en of businessplannen worden gewerkt om het Brownsweg Plateau beter te ontwikkelen en wel op basis van partnerschappen. Dit met inachtneming van de bedrijvigheid, natuurbescherming en gemeenschapsrechten in dat deelgebied.
John Goedschalk, directeur van CIS gaf naast Cyrus, informatie over dit project, ondersteund door Chermaine Oostwijk als voorzitter van de commissie.
Tot en met 15 maart kunnen voorstellen en of businessplannen worden ingediend. De voorwaarden staan op de website van Stinasu.

Overige berichten