fbpx
Public Private People Partnership project moet Brownsberg Plateau duurzaam ontwikkelen

GFC NIEUWS- Het Public Private People Partnership project (PPPP) van het Brownsberg Plateau moet bijdragen aan duurzame natuurtoerisme in Suriname.

‘Het streven is om 10x van het aantal bezoekers van 10.000 per jaar, te krijgen.’ Dat geeft directeur Kenneth Cyrus van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) aan, tijdens de persconferentie.

Het startsein is gegeven voor de openbare inschrijving met het oog op de restauratie en exploitatie van het Brownsberg Plateau, middels duurzame natuurtoerisme en gemeenschapsontwikkeling in dat gebied. Dit project valt onder Stinasu, een werkarm van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Het project wordt in samenwerking met Conservation International Suriname (CIS) gedaan.

De PPPP is een unieke stap voor Suriname; het samengaan van natuurbehoud en toerisme-ontwikkeling is een aanzet tot nieuwe modellen voor de ontwikkeling van Suriname. Er zal met de beste 3 voorstellen en of businessplannen worden gewerkt om het Brownsweg Plateau beter te ontwikkelen en wel op basis van partnerschappen. Dit met inachtneming van de bedrijvigheid, natuurbescherming en gemeenschapsrechten in dat deelgebied.

John Goedschalk, directeur van CIS gaf naast Cyrus, informatie over dit project, ondersteund door Chermaine Oostwijk als voorzitter van de commissie.

Tot en met 15 maart kunnen voorstellen en of businessplannen worden ingediend. De voorwaarden staan op de website van Stinasu.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…