fbpx

Puberjongens moeten uit hun luie stoel om later als echte mannen door het leven te gaan

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Verscheidene topexperts op het gebied van gezondheid en verjonging zeggen zich zorgen te maken over het leefgedrag van de huidige generatie pubers en jongemannen. Het gaat de verkeerde kant op.

De directeur van de afdeling reproductieve urologie, evenals universitair hoofddocent aan de Universiteit van Miami (VS) dr. Ranjith Ramasamy PH.D legde onlangs uit dat het niveau van het mannelijk hormoon testosteron gemiddeld steeds lager wordt bij jongens en mannen.

De uroloog en microchirurg die is afgestudeerd aan de Harvard universiteit en gespecialiseerd is in de behandeling van aandoeningen van mannelijke onvruchtbaarheid en seksuele disfunctie, zegt dat de oorzaak onder meer te maken heeft met de ongezonde leefstijl van puberjongens en mannen.

Zij bewegen te weinig, eten en drinken ongezond en gamen te vaak.

UIT DE LUIE STOEL

Ook de Europese top verjongingsexpert Jonathan Clarke (foto uiterst rechts) die een fervente krachtsporter en kickboksbeoefenaar is, vertelt vanuit Den Haag, Nederland, aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat hij zich zorgen maakt om deze negatieve ontwikkeling.

BEKIJK OOK
Vrouw die aan het werk te vaak naar het toilet gaat voor grote boodschap wordt gepest

“Te veel puberjongens houden zich langdurig bezig met zitten achter de computer of zijn overactief met hun mobiele telefoon”, stelt de topexpert.

“Jongens, maar ook meisjes en alle volwassenen dienen veel meer te bewegen en zouden wat mij betreft ook regelmatig aan krachtsport moeten doen om te helpen hun testosteronniveau op een goed niveau te brengen”.

Hij benadrukt dat ook een leefstijl waarbij een gezonde nachtrust, de juiste voeding, stressbeheersing en het vermijden van alcoholgebruik, tabaksgebruik, EDC’s, en stimulerende/verdovende middelen centraal zou moeten staan.

“Puberjongens moeten uit hun luie stoel en wanneer ze ouder zijn als echte mannen door het leven gaan”, aldus Jonathan Clarke.

De topexpert die ook de belangrijkste adviseur is van Constantin wijst erop dat een laag testosteronniveau tal van klachten met zich kan meebrengen.

Onder meer een lager libido, erectiedisfunctie, vermoeidheid, overgewicht, minder spiermassa, depressiviteit, een gebrek aan motivatie, lamlendigheid, vermoeidheid, cognitieve achteruitgang, verhoogde stressgevoeligheid, stemmingswisselingen, insulineresistentie en minder zelfvertrouwen.