PTC verzorgt voedselveiligheidstraining voor bestuursambtenaren

Districtscommissaris Audrey Hankers en de bestuursambtenaren van het commissariaat Wanica Zuid-Oost hebben vrijdag de training “Foodhandling” succesvol afgerond.

Tijdens de training hebben de ambtenaren diverse aspecten van voedselveiligheid geleerd, met name: het belang van persoonlijke hygiëne binnen de voedselsector, algemene voedselveiligheidsnormen, temperatuurmanagement, methodes voor het bereiden en opslaan van voedsel, op verantwoorde wijze voedsel schoonmaken en tenslotte ruimtes en voorwerpen onderhouden conform voedselveiligheidsvoorschriften.

De training bestond uit hoor- en practicumlessen. De ambtenaren hebben dus ook enkele proeven en testen uitgevoerd in het voedsellaboratorium van het Polytechnic College Suriname (PTC).

De kennis en vaardigheden verkregen bij deze training kunnen de ambtenaren toepassen bij controlewerkzaamheden die zij, samen met de milieu- inspecteurs van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), uitoefenen op restaurants in het district Wanica.

De training duurde 5 dagen en is verzorgd door de voedseltechnoloog, Ricky Stutgard, parttime docent aan het PTC. Hij verzorgt vakken binnen het geaccrediteerd programma Food Technology.

Binnen de 5-jarige opleiding Food Technology worden de studenten wetenschappelijke methoden bijgebracht voor de selectie, behoud, verwerking, verpakking en distributie van veilig, smakelijk en voedzaam voedsel. \

De opleiding bevat vele disciplines zoals levensmiddelen-microbiologie, levensmiddelenchemie, natuurkunde, biologie en voedselleer. Er is, gezien de uitdagingen van de levensmiddelenindustrie in Suriname, bewust gekozen voor een algemene opleiding waar de basis concepten van innovatie en productie en productieprocessen uitvoerig aan de orde komen.

Afgestudeerden van de bachelor opleiding Food Technology dragen na het succesvol afronden van de opleiding de titel Bachelor of Applied Technology (B.Tech).

Overige berichten