fbpx
PTC – studenten op buitenlandse studietrip

Vanuit het studenteninitiatief, studierichting; International Agri-business van het Polytechnic College Suriname (PTC) is er van 30 augustus – 9 september j.l een bezoek gebracht aan Brazilië (Fortaleza) om meer kennis op te doen binnen de agrarische gebeuren aldaar. Het is alom bekend dat de agrarische sector grote prioriteit geniet in Brazilië en dat op grote schaal aan landbouw, veeteelt en aquacultuur activiteiten ontplooid worden ondersteund door onderzoek en technologie.

De studentengroep van het cohort 2011 hebben na de eerder gemaakte studietours naar Guyana en Trinidad, respectievelijk in 2013 en 2014, hun horizon verbreed naar Brazilië om de 22e Internationale Week van Fruitgewassen, Floriculture en Agroindustrie FRUTAL 2015 en Seminar INOVAGRI bezocht.

Het hoofdthema van de beurs was “Het Optimalisatie van het watergebruik ten behoeve van de Agrarische Productie”. De beste technologieën en droogte co-existentie projecten werden tijdens dit evenement bediscussieerd en gedemonstreerd.

De beschikbaarheid van voldoende zoetwater is een mondiaal probleem en overheden zullen uiteindelijk een keuze moeten maken tussen concurrerende vraagstukken; bijvoorbeeld water voor industrieel gebruik of water voor agrarische productie.

Behalve Frutal 2015 heeft de studentengroep ook geparticipeerd in drie (3) Inovagri International Meeting die in hetzelfde imposante congres gebouw, Centro De Eventos Do Ceará, gehouden werd. Tijdens deze 4 – daagse meeting hebben verschillende lokale en internationale deskundigen inleidingen gehouden, sommige zeer wetenschappelijk en andere meer op de toepassing van de wetenschap, allen betrekking hebben op issues ten aanzien van het gebruik van water in de agrarische sector.

Enkele van de Agenda topics waren: Approximation of Planning and Expansion of Irrigated Agriculture in Brasil (Event opening Lecture), Irrigation and large-scale hydrologic impacts, Irrigation and Energy: indicators and rational use, Technology transference in irrigation: better understanding the irrigator through advisory, and Family irrigation: good agricultural practices and improving efficiency of water use. Er was ook een poster tentoonstelling en diverse boeken waren tegen zeer redelijke prijzen te koop.

Eveneens zijn er bezoeken afgelegd aan diverse laboratoria van het Agrarisch Onderzoekscentrum “EMBRAPA”, Fortaleza. De studenten zijn geconfronteerd geweest met hoogwaardige technologieën; ter verbetering van de agrarische productie en ter vervaardiging nieuwe van bijproducten of eindproducten uit agrarische afval. Tevens hebben de studenten kennis mogen maken met de verscheidene professoren betrokken bij het onderzoekscentrum en op deze wijze ook hun netwerk welke in de toekomst zeer bruikbaar kan zijn verruimd.

De directeur van het Polytechnisch College Suriname (PTC) speelde strategisch in op de ontwikkelingen van het studenteninitiatief om naast hun eigen bijdrage volle ondersteuning te geven middels een financiële ondersteuning. Ook hebben andere lokale organisaties een financiële bijdrage gedoneerd waar de groep zeer erkentelijk voor is.

De exposure van studenten aan buitenlandse technology en ontwikkeling heeft zeker een verstrekkende impact op hun visie aangaande de ontwikkeling van het land en wordt gezien als een goed initiatief als aandachtspunt binnen het onderwijsbeleid van Suriname. Deze studietrip heeft invloed gehad op het perspectief van de betrokken studenten.

De voorbereiding is een inspanning geweest van de studietrip coördinator Dr. Robert Kross PhD, studietrip begeleider Hesdie Grauwde MSc, assistent coördinatoren en initiatiefnemers: Romarlisa Bisphan, Dharma Bansi en Gregory Bout. De overige studenten die mee hebben geparticipeerd aan deze studietrip zijn respectievelijk: Majorie Simon, Jowy Essed, Sairah Stippel, Nasima Djorai, Sean Resopawiro en Farah Debie.

Meer nieuws

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…