fbpx
Facebook Pagelike Widget

PTC-studenten helpen toneelgenootschap Thalia

GFC NIEUWS- Het bestuur van het oudste toneelgenootschap in Suriname, Thalia, is onlangs een samenwerking aangegaan met de Polytechnic College (PTC) bij de renovatie van de schouwburg.

Het is de eerste keer dat studenten van deze opleiding een doorsnee analyse maken van een historisch gebouw, ten einde een bijdrage te leveren om het gebouw in haar oude glorie te herstellen. Hiertoe zijn de studenten in staat, daar zij de module Onderhoud Terreinen en gebouwen in hun curriculum hebben.

De trekker van dit project dhr. Wong is verheugd met deze stap. Bij de installatie van het bestuur in november 2019 heeft het bestuur zich onder meer ten doel gesteld om de aanpak van het achterstallig en preventief onderhoud op een gedegen manier uit te voeren.

De samenwerking met de PTC is een aanzet tot dit voornemen. Berggraaf legt verder uit dat de studenten ook op basis van oude foto’s van Thalia voorstellen uitwerken om het gebouw te herstellen.

Verder biedt deze unieke kans de studenten de gelegenheid om zulks ook op te nemen van hun curriculum vitae.

Ook de docent van de module, Dayanand Mungra is enthousiast met deze unieke gelegenheid, nu er een andere uitdaging is om een historisch gebouw te doen herstellen. Voorheen werden alleen schoolgebouwen opgemeten.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…