fbpx
PTC-studenten beklagen zich bij DNA over verhoogde inschrijf- en collegelden

GFC NIEUWS- De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Dew Sharman, heeft donderdag een petitie in ontvangst genomen van bezorgde studenten van de Stichting Poly Technic College (PTC) die zich beklagen over de verhoging van de inschrijf- en collegelden van deze hogere beroepsopleiding.

Na een verhoging van deze gelden in het vorige collegejaar van US$ 750 naar US$ 1.050 zullen studenten voor het komende collegejaar en bedrag van US$1.500 moeten neertellen. Volgens de petitionarissen heeft de verhoging steeds plaatsgevonden zonder enige verantwoording vanuit het bestuur van het college.

Aangezien communiceren met het studentenbestuur en de directie geen oplossing heeft opgeleverd, hebben de studenten besloten om het probleem voor te leggen aan het parlement.

Studenten zijn het niet eens met het vastgestelde collegegeld, omdat een groot deel van de studenten zich het geld niet kan permitteren, gezien de huidige economische situatie in Suriname. Het gevolg hiervan is dat een groot deel van de studenten genoodzaakt zal zijn de opleiding te staken of te beëindigen.

Verder kan dit besluit negatieve invloeden hebben op de financiële status van de stichting; minder studenten betekent minder inkomsten. Ook de toekomst van de studenten gaat aan diggelen. Er kan dus heel gauw sprake zijn van een sneeuwbaleffect. Een deel van de studenten financierde het collegegeld via de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

Deze bank heeft bekendgemaakt dat ingaande 1 juni 2020 alle studie-aanvragen die zijn ingediend in het jaar 2020, vooralsnog worden aangehouden. Ook worden er vooralsnog geen nieuwe studie-aanvragen meer in ontvangst genomen, wat ervoor zal zorgen dat deze groep studenten genoodzaakt is de studie te staken of te beëindigen.

Ongeveer vierhonderd studenten hebben goedkeuring gegeven aan deze petitie.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.