fbpx

PTC start nieuw collegejaar met 40% minder studenten

GFC NIEUWS- Het Polytechnic College Suriname (PTC) is het nieuw collegejaar gestart met 40% minder studenten.
Middels een introductiedag is het collegejaar voor nieuwe PTC-studenten gestart. De introductiedag is virtueel gehouden via het online platform ZOOM. De studenten van één programma waren wel fysiek aanwezig, maar met inachtneming van de welbekende Covid–19-regels.
Directeur van het PTC, Robby Holband, heeft de studenten op het hart gedrukt om zich te houden aan de onderwijsprotocollen; “zowel tijdens colleges als in het dagelijks leven is het belangrijk dat je jezelf en de ander beschermt. Wanneer je gezond bent, kunt je optimaal studeren en deelnemen aan alle onderwijsactiviteiten”.
De directeur heeft verder aangegeven dat hoewel het PTC zich richt op ‘applied science’, het ontwikkelen van de ‘soft skills’ ook heel erg belangrijk is.
Het PTC hecht veel waarde aan het vormen van competente Surinamers die probleemoplossend handelen en ook goed weten te communiceren en samenwerken. Hij riep de studenten ook op een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en de innovatiegedachte van het instituut door steeds gebruik te maken van de feedback mogelijkheden die het instituut aan de studenten biedt. “Het PTC heeft u nodig om door te blijven werken aan de kwaliteit van het onderwijs en de innovatie die we nastreven”, aldus de directeur.
De economische situatie in het land heeft ook een invloed gehad op het aantal inschrijvingen van het PTC. Ondanks het PTC soepele interne financieringsmogelijkheden biedt en een lagere koers hanteert dan de banken is het aantal nieuwe inschrijvingen met zeker 40% afgenomen.

BEKIJK OOK
Biza identificeert twee groepen voor vroegtijdige vrijwillige dienstverlating: personen van 55 jaar met 35 dienstjaren en personen met 1 tot en met 5 dienstjaren