fbpx

PTC plant broodvruchtplanten op Oryza

CaFAN-Suriname (Caribbean Farmers Network – Suriname) is bezig met de distributie van broodvruchtplantjes in ons land die waren ondergebracht op de proeftuin van het ministerie van LVV te Dirkshoop voor verdere groei.

Het hoofddoel is het versterken van de nationale Food and Nutrition Security en verder het stimuleren om te planten en te eten wat lokaal groeit. Eveneens wordt gestreefd de kwaliteit van het leven van de landbouwer te verhogen via een commerciële output van de vruchten van deze bomen. Deze bomen worden 80 jaar oud en nog vruchtdragend.

Ook het PTC heeft enkele broodvruchtplantjes ontvangen. Deze zullen vrijdag in de grond gestopt worden door de eerstejaarsstudenten van het bachelor programma Agronomy.

OOK INTERESSANT
BGVS komt met mededeling anesthesie medicatie

Suriname heeft een grote rijkdom aan tropische vruchten. Sommige daarvan komen oorspronkelijk uit Suriname en andere zijn geïmporteerd. Ons land heeft een tropisch klimaat waardoor alle tropische vruchten er goed groeien. Doordat er vele plantages zijn geweest zijn diverse vruchten geïntroduceerd. Op deze manier is er veel variëteit in vruchten ontstaan in Suriname. De broodvrucht is één van de vruchten die Suriname niet als oorsprong heeft.