PTC levert 500ste alumni af

Vola Jo is de 500ste Alumni-student van het Polytechnic College Suriname (PTC).

Samen met nog 68 afgestudeerden heeft Vola Jo in maart 2019 zijn diploma ontvangen. De titel van zijn afstudeerscriptie luidde:” Het optimaliseren van het stratenplan van het Management Instituut Grond Registratie en Land Informatie Systeem.

Karakteristiek voor de missie van PTC als Institute of Applied Technology is de sterke verwevenheid van beroepspraktijk, onderwijs en onderzoek. PTC onderzoek is praktijkgericht en staat in het teken van het creëren van een duurzame samenleving.

De PTC-student dient systemen in beweging te brengen en het besef bij mensen te kweken dat werken op een nieuwe manier bijdraagt aan de kwaliteit van werken en leven. Sinds 2005 levert het PTC jaarlijks steeds meer afgestudeerden af.

Alumni Vola Jo heeft Infrastructuur gestudeerd met als specialisatie Civiele Techniek.
De eerste twee studie jaren op het PTC heeft Vola Jo als heel moeilijk ervaren. Als werkende student was het voor hem even wennen om studie en werk te combineren. Hij heeft zijn weekenden moeten gebruiken om extra aandacht aan zijn studie te schenken.

Met medestudenten heeft hij aan samen studie moeten doen tijdens zijn vrije dagen. “Als je een doel voor ogen hebt moet je offers maken,” zegt Jo. Hij heeft tijdens zijn studieperiode met mede -studenten een studiereis georganiseerd naar Belém, Brazilie.

Tijdens de studiereis hebben zij twee universiteiten bezocht, te weten “Universidade federal do Pará” en “Universidade do estado do Pará.” Ook hebben zij een rondleiding gehad in een gebouw in aanbouw van het aannemingsbedrijf “Status Construções.”

Samenvatting afstudeerproject

Het afstudeerproject van Jo is gericht op het optimaliseren van de van het MI-GLIS data zodanig dat de routes tussen twee adressen uitgerekend kunnen worden en dat bepaalde simulaties uitgevoerd kunnen worden.

Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van QGIS als onderzoeksoftware. QGIS bevat een gereedschap om routes uit te rekenen, maar het is niet standaard zichtbaar. Om dit zichtbaar te maken, moet dit gereedschap gedownload, geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Het gereedschap waarmee routes uitgerekend kunnen worden, wordt Road Graph genoemd.

Vola Jo levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het stratenwerk in Suriname door momenteel zelf werkzaam te zijn bij het Management instituut GLIS. Samen met bedrijven en instellingen werkt PTC aan oplossingen voor uiteenlopende– complexe – vraagstukken met als doel de kracht van het (hoger) onderwijs te benutten.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...