PTC krijgt ondersteuning EBS voor Spaarlampenproject

Het Polytechnic College Suriname (PTC) is druk bezig met de voorbereidingen voor het ‘PTC Goes Social – Spaarlampen Project’ in verband met het 20-jarig bestaan van het instituut.

De Energiebedrijven Suriname (EBS) ondersteunt dit initiatief en komt in met 1000 spaarlampen. Het streven is om 20 sociale instellingen in stad en district volledig te voorzien van spaarlampen. De trekker van dit project is de studentencommissie van het PTC, de PTCstuds.

Het doel van dit project is om een bijdrage te leveren aan, onder andere, het besparen van energie. De studenten zullen ook het elektro-systeem van de instelling controleren.

De directeur van EBS, Rabin Parmessar, is bijzonder ingenomen met het feit dat dit initiatief wordt opgepakt door studenten en dat er invulling hieraan wordt gegeven.

De overdracht van de 1000 spaarlampen heeft donderdag plaatsgevonden. Op 20 en 27 januari 2018 zal het project worden uitgevoerd – ook met ondersteuning van studenten van LTS en AMTO. In de eerste fase zullen instellingen in Paramaribo, Wanica en Nickerie worden voorzien van de spaarlampen.

Tijdens de overhandiging van de spaarlampen waren aanwezig de directeur van EBS, Rabin Parmessar, de directeur van PTC, Robby Holband, marktmeester John Lecton en het bestuur van PTCstuds onder leiding van Clyde Ford en secretaris/penningmeester Charize Rose.(GFC)

Overige berichten