fbpx
PTC gaat voor eigen schoolgebouw

De in 1997 opgerichte onderwijsinstelling heeft al jaren de vurige wens een eigen schoolgebouw te hebben. Tot nu toe heeft het Polytechnic College(PTC) gebruik gemaakt van verschillende externe locaties om het gebrek aan college ruimte tegen te gaan.

Deze decentralisatie komt behalve op financieel vlak, met een heleboel gevolgen. De saamhorigheid van de studenten en de praktische logistieke beperkingen zijn daar slechts een fractie van.

De afgelopen jaren was ruimte in veel mindere maten een punt van discussie. Maar door de aanzienlijke groei die het PTC aan het doormaken is, speelt ruimte nu een hele grote rol.

De nieuwe HBO – opleidingen ‘Animal Production and Health’ en ‘Food Technology’ zullen dit jaar van start gaan en dat brengt het totaal aan hogere beroepsopleidingen bij het PTC tot maar liefst 10 richtingen.

Naast deze 10 HBO opleidingen heeft deze als enige gecertificeerde onderwijsinstelling ook een MBA in Innovation & Technology. Voor deze Master opleiding is de accreditatie al in volle gang. Bij het Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) is de opleiding reeds door de eerste ronde heen en de betaling voor de accreditatie heeft plaatsgevonden(zie foto). De studenten zijn nu druk bezig met hun internationale oriëntatie.

Huren, kopen of bouwen?

De hogeschool, die in 2018 als een van de beste opleidingsinstituten beschouwd wil worden, staat voor een moeilijke keus. De school kijkt al een poos naar de mogelijkheden om aan een eigen pand te komen. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar het bouwen van een eigen vormgegeven gebouw, maar alle mogelijkheden worden bekeken. Een lokale bank heeft reeds een financieringsvoorstel klaarliggen.

Echter staat het Polytechnic College nog steeds open voor suggesties als het om de financiën gaat en kijkt daarvoor ook richting De Surinaamsche Bank. Vooral in het kader van het 150 jarig bestaan van de DSB ziet het PTC mogelijkheden tot een samenwerking.

Het PTC heeft op technisch gebied erg veel expertise in huis en biedt deze kennis aan bedrijven die daar behoefte aan hebben. Het PTC Kennis en Expertise Centrum staat, mede door de beperkte ruimte nog in de kinderschoenen. Echter geven de signalen uit het bedrijfsveld aan dat de vraag naar technische maatwerk oplossingen zeer hoog is. De eerste klanten hebben zich dus ook al aangemeld.

Deze Surinaamse onderwijsinstelling is druk bezig haar reeds verworven plek in de samenleving zichtbaar te maken en meet zich daarvoor aan internationale standaarden. De focus ligt voor het PTC dit jaar op het vergroten van de naamsbekendheid in binnen en buitenland en het bezitten van een eigen PTC – schoolgebouw.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…