Pseudo Politieman opgesloten

GFC NIEUWS- De politie van Kwatta heeft in de avond van 1 oktober de 44-jarige Nalin N. aangehouden voor onder andere illegaal vuurwapenbezit en aannemen van een valse hoedanigheid.

De politie van Kwatta werd via het Command Center ingeschakeld om een collega op de Kwattaweg te assisteren bij de aanhouding van een verkeersovertreder.

Bij aankomst van de politie op de locatie werd een in burger geklede man aangetroffen samen met een bromfietser.

De man verklaarde dat hij een bromfietser met zijn auto had klemgereden omdat die zonder verlichting reed.

De bromfietser op zijn beurt verklaarde dat Nalin hem zonder enige reden had klemgereden. Hij werd vervolgens door hem gefouilleerd en zou Nalin daarbij SRD 1.150 uit zijn broekzak hebben genomen.

De politieambtenaren vroegen aan Nalin om zich te legitimeren, aangezien ze hem niet herkenden als politieambtenaar.

Nalin verklaarde toen dat hij geen politieambtenaar i,s maar verbonden is aan één van de veiligheidsdiensten in Suriname. Achteraf bleek dat waar te zijn.

Nalin bleek ook een illegale vuistvuurwapen in zijn bezit te hebben. Dat wapen heeft hij namelijk niet van de veiligheidsdienst in bruikleen gehad.

Nalin werd ter voorgeleiding aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Kwatta.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is inmiddels naar voren gekomen, dat Nalin er een gewoonte van maakte om verkeersdeelnemers met zijn voertuig klem te rijden om tegen hun op te treden waarbij hij zich voor deed als politieambtenaar.

Er zijn al vier personen verhoord door de politie die bevestigen dat Nalin tegen hun heeft opgetreden aan de Kwattaweg.

Het vermoeden bestaat bij de politie dat Nalin meer slachtoffers heeft gemaakt. Die personen worden opgeroepen om in contact te treden met de politie van Kwatta om aangifte te doen.

Hangende het onderzoek is Nalin opgesloten.