fbpx
Protocollen gereed voor veilig hervatten openbaar vervoer

GFC NIEUWS- De verschillende bushouders en boothouders organisaties hebben de koppen bij elkaar gestoken en samen met het Nationaal Covid-19 Managementteam protocollen vastgesteld om verantwoord reizen met openbaar vervoer mogelijk te maken.

“De protocollen moeten ervoor zorg dragen dat de herstart van het openbaar vervoer geen stijging van het aantal Covid-1- gevallen tot gevolg heeft, waardoor de bushouders straks nog langer in lockdown zullen moeten”, zei Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging voor de Ontwikkeling van het Surinaams Openbaar Vervoer (VOSOV), tijdens de reguliere Covid-19 persconferentie.

De Covid-19 preventieprotocollen die zijn samengesteld, moeten in aanloop naar het hervatten van het openbaar vervoer optimaal worden gecommuniceerd met de samenleving, zodat zij voorbereid is op wat van haar verwacht zal worden. De bushouders organisaties deden voor hun eigen veiligheid enkele voorstellen aan het Covid-team en de regering.

De organisaties deden de volgende voorstellen:

Een centraal meldpunt waar bushouders en buschauffeur klachten kunnen indienen.

Een boete bij wet vaststellen van SRD 1000 bij het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer.

Samenscholing van maximaal tien personen bij instap- en uitstaplocaties en de bushaltes.

OWT&C-controleurs inzetten voor controle op de COVID-protocollen bij de eindhaltes.

Kinderen van 0-11 jaar onder begeleiding van volwassenen gebruik maken van openbaar vervoer

Een beschikbaarheidsvergoeding voor de buschauffeur vanwege de aangepaste dienstverlening.

Volgens overste Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, is het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) nog in gesprek met de bushoudersorganisaties en handelt administratieve zaken af.

De prijs van een busrit en de aanvang van het openbaar vervoer, zal op een later tijdstip worden gecommuniceerd met de samenleving.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.