Prostituees uit Paramaribo ontvangen ongestoord hun klanten en negeren alle coronaregels

GFC NIEUWSREDACTIE – Prostituees die voorheen in verschillende clubs in Paramaribo, Nickerie, Commewijne en Saramacca werkzaam waren, zijn massaal vertrokken naar onder meer het binnenland om daar ongestoord hun klanten van dienst te zijn.

Diverse bronnen binnen het circuit in onze hoofdstad laten dinsdagavond aan GFC Nieuws weten dat voornamelijk Dominicaanse, Cubaanse en Zuid- Amerikaanse meisjes nu elders in ons land actief zijn.

Opvallend detail is dat ze ondanks de coronaregels die door de overheid zijn ingesteld, ongestoord hun gang mogen gaan.

Er worden naar verluidt zelfs drukbezochte feestjes met een happy end georganiseerd waarbij voornamelijk Surinaamse en Braziliaanse goudmijnwerkers prominent aanwezig zijn.

Verscheidene personen binnen de Surinaamse caféwereld zeggen aan GFC Nieuws dat zij het een kwalijke zaak vinden dat de overheid met twee maten meet. In Paramaribo, Nickerie, Commewijne en Saramacca worden de regels streng toegepast en is de controle optimaal.

Maar buiten deze gebieden mag en kan alles alsof het coronavirus daar niet bestaat.

“Er zijn coronaregels ingesteld die gelden voor heel Suriname. Het zijn landelijke maatregelen, maar de meisjes mogen wel vrij en blij van de overheid met mannen in contact komen in het binnenland”.

“Dezelfde meisjes en goudmijnwerkers komen ook regelmatig terug naar meer bewoonde gebieden en kunnen anderen besmetten. Het is allemaal zo krom en oneerlijk geregeld”, zegen twee café-eigenaren.

Critici zijn van oordeel dat de regering op de meest korte termijn moet optreden.