Projecten voor exportbevordering gelanceerd

De EPA/CSME standby facility projecten zijn onder meer bedoeld om de export te bevorderen. Op vrijdag 3 juli 2015 heeft de lancering van deze projecten plaatsgevonden in de Lalarookh Ballroom.

Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie(HI) en Edward Greene van de Caribbean Development Bank (CDB) hebben in dit kader de schenkingsovereenkomst getekend.

Suriname, in deze het ministerie van HI heeft in samenwerking met het Suriname Business Development Forum (SBF), het Suriname Business Center (SBC) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), goedkeuring gekregen voor de ingediende projecten via de Caribbean Development Bank (CDB) bij de Europese Unie (EU).

Bij het EPA standby Facility project, gaat het erom om na te gaan wat de technische-, financiële – en wettelijke vereisten zijn voor het opzetten van een Electronic Single Window bij de afdeling Import, Export en Deviezen Controle (IUD) van HI. De bedoeling is om af te stappen van het papierwerk naar het elektronisch indienen van stukken ten behoeve van import en export van goederen, laat het ministerie weten.

De bedoeling van het CSME standby facility project is om de private sector te ondersteunen. Er zal voor 30 Surinaamse bedrijven (“10 die export ready” zijn en “20 die export ready” gemaakt zullen worden) markttoegang worden gecreëerd op de Trinidadiaanse – en Barbadiaanse markt.

Overige berichten