Project Unity for Suriname wordt afgesloten met tentoonstelling

GFC NIEUWSREDACTIE- Dit is onderdeel van het project Special Heroes dat de Ilonka Elmont Foundation samen met Filling Pieces, G-Artblok en het Bureau Speciaal Onderwijs in Suriname uitvoert.

In dit project verzorgde George Struikelblok vanaf 17 mei wekelijks kunstlessen aan de kinderen van de SO Lamtoro, Louis Braille School en de Mytylschool.

Dit wordt op vrijdag 30 juni aanstaande afgesloten met een tentoonstelling in de kunstgallerij G-Blok.

Deze dag kent twee fasen. In de eerste zullen de kinderen die aan dit project hebben deelgenomen worden toegesproken door verschillende mensen die hieraan hebben meegewerkt met daar aansluitend de prijsuitreikingen.

OOK INTERESSANT
Automonteurs in Suriname bedriegen klanten met zelfgemaakte bonnen

Na het officiële gedeelte wordt de tentoonstelling opengesteld voor het publiek, die tot 17.00 uur de mogelijkheid heeft om de kunstwerkjes die zijn gemaakt door de kinderen van de drie deelnemende scholen te bezichtigen en een donatie te doen.

Met het project Special Heroes Suriname geeft de Ilonka Elmont Foundation, de initiator hiervan, uitvoering aan een plan waarin met een gericht stimuleringsprogramma een krachtige impuls gegeven wordt aan de vrijetijdsparticipatie voor kinderen en jongeren met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking.

OOK INTERESSANT
Santokhi eerste Surinaamse staatshoofd bij business event AS/COA

Dit plan was al eerder gestart, maar door de corona pandemie moesten deze activiteiten worden gestaakt.

De foundation wil middels van Urban achtige kunstvormen als kunst, rap, spoken word, muziek en dans weer een doorstart maken.

Fernandes en Sweet Heart zullen de kinderen trakteren op goodie bags.