fbpx
Project ‘Sranan Uma Kon Teki Leri, Want OoKtu Yu É Teri’ te Brownsweg

GFC NIEUWS- In verband met de organisatiedoelstellingen, die betrekking hebben tot Maternal and Child Health, heeft de organisatie Rotaract Club of F.R.E.S.H. op 29 februari een gemeenschapsproject over zwangerschapsrisico’s uitgevoerd in het dorp Nieuw Ganzee te Brownsweg.

Dit project was in samenwerking met de stichting Medische Zending Primary Health Care.

Het project had de pakkende titel ‘Sranan Uma Kon Teki Leri, Want OoKtu Yu É Teri’. Dit beoogde diverse zwangerschapsrisico’s, in het bijzonder zwangerschaphypertensie en anemie.

Het doel van dit project was om positieve bijdrage te leveren aan het maternale welzijn van vrouwen in de reproductieve leeftijd.

De dag is begonnen met verschillende medische testen, de vrouwen werden in de gelegenheid gesteld om nuchter de bloeddruk te meten, glucose te prikken en de HB te testen. Deze metingen werden uitgevoerd door de Gezondheidszorg Assistenten van polikliniek Brownsberg. Na de metingen kregen de vrouwen een klein ontbijt en mochten plaatsnemen voor de volgende informatie sessies.

De inleiders voor de eerste interactieve infosessie waren verloskundigen Griselda van der Leeuw en Rilia Deekman. Zij legden de nadruk op juiste voedingskeuzes maken tijdens de zwangerschap.

De dag vervolgde met een interessante infosessie over zwangerschapsanemie door Myra Sairras. Om de dag af te sluiten heeft Debra Bustamente gesproken over zwangerschapshypertensie.

Het traject voor het uitzetten van dit project heeft 3 maanden geduurd en was zeker niet mogelijk door zonder de steun van het Surinaams bedrijfsleven. Enkele klinkende namen zijn de Inter-American Development Bank, Assuria Verzekeringen, Caribbean beverages, Fernandes Bakkerij, Fernandes Bottling Company, Rosebel Gold Mines en Staatsolie.

Met het noemen van deze sponsoren wilt de Rotaract Club of F.R.E.S.H benadrukken dat we samen kunnen werken naar een mooier Suriname.

De Rotaract Club of F.R.E.S.H is een niet gouvernementele dochterorganisatie van de Rotary Club of Paramaribo Residence en bestaat uit young professionals in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 30 jaar, die zich reeds 9 jaar dienstbaar stelt voor de gemeenschap.

De dienstbaarheid uit zich middels het organiseren van projecten die de Surinaamse en internationale gemeenschap ten goede komen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.