Project “Renovatie en uitbreiding J.A. Pengel International Airport” on-hold

GFC NIEUWSREDACTIE- Het project “Renovatie en uitbreiding van de J.A. Pengel International Airport”, welke zou worden gefinancierd door een lening van China is voorlopig stopgezet.

De NV Luchthavenbeheer is drukdoende werkzaamheden te verrichten aan de gebouwen op de Internationale Luchthaven te Zanderij. Dit constateerde de OW-minister Nurmohamed op vrijdag 12 februari 2021 tijdens zijn bezoek aan de luchthaven.

Vervolgens werd te kennen gegeven dat het project: “renovatie en uitbreiding van de J.A. Pengel International Airport”, welke zou worden gefinancierd door een lening van China voorlopig is stopgezet en zal worden geëvalueerd.

De luchthaven heeft ondertussen een tijdelijke voorziening voor een gebedsruimte waar belijders van verschillende religiën terecht kunnen.

Door de Covid-19-pandemie zijn de vliegbewegingen met zeker 80 procent afgenomen.

De vernieuwingen en verbouwingen aan het stationsgebouw worden volgens Europese standaarden uitgevoerd, waarbij alle ruimtes een facelift krijgen.

Daartegenover heeft de SLM-luchtvloot wel een flinke aanpak nodig.

Dit oriëntatiebezoek zorgde ervoor dat minister Nurmohamed nu een beter overzicht heeft over de toekomstplannen van de J.A. Pengel Luchthaven.

Aansluitend zullen de observaties worden gedeeld met minister Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT).

De huidige faciliteiten dragen zorg voor extra ruimte met betrekking tot het onderhouden van 2 Mid-Atlantische routes. Echter is vrijwel alles vernieuwd.

Vijay Chotkan, directeur van NV Luchthavenbeheer, was erg ingenomen met de komst van de OW-bewindsman die ondanks drukke werkzaamheden ruimte maakte voor de oriëntatie.

Hij maakte gebruik van de gelegenheid om alle noodzakelijke informatie over het reilen en zeilen, de luchthaven aangaande, te delen met minister van Openbare Werken.

De OW-minister deelde op zijn beurt ook enkele inzichten met de Luchthavenbeheer-topman die worden meegenomen, gaf hij verder te kennen.

“Wij zullen ervoor zorgen dat de bestaande faciliteiten verder geüpgraded en goed onderhouden worden om de passagiers, maar ook andere zaken die we graag op de airport willen, te kunnen faciliteren”.

“Het is een heel goed werkbezoek geweest. Wij hebben goede suggesties gekregen en het streven is om samen met het team het beste ervan te maken,” aldus Chotkan.