Project Gran Mati moet ontwikkeling Marowijne ondersteunen

GFC NIEUWSREDACTIE- Verschillende overheidsinstanties zullen in een versneld tempo enkele acute projecten in het district Marowijne in Suriname gezamenlijk aanpakken.

Er zal worden samen gewerkt onder de naam Gran Mati, in de periode van 5 tot 9 oktober.

Het gaat hier om het Bureau Eenheid, het Nationaal Leger en de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Marinus Bee.

In een gezamenlijke bespreking op 22 september in het DNA-gebouw, is deze samenwerking beklonken. Vicepresident Ronnie Brunswijk is zeer ingenomen met dit initiatief en heeft alle ondersteuning toegezegd.

Dit project houdt in gedeeltelijke renovatie van de gebouwen van alle VOJ scholen van Marowijne. Voornamelijk de toilettengroepen zullen een beurt krijgen.

Voorts, om de samenleving te helpen juist te handelen in geval van mogelijke zware aanrijding, zal het Nationaal Leger een simulatie verzorgen. Hierbij wordt gedemonstreerd hoe de eerste hulphandelingen te plegen.

Met Gran Mati zal ook de coronavaccinatiecampagne in het district worden verscherpt. Er komt een permanent vaccinatieprikpunt voor burgers die zich willen laten vaccineren tegen het covid-19 virus.

De DNA-voorzitter zal vanuit zijn verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger uit dit gebied het project ondersteunen.

Bee roept de totale gemeenschap op, waaronder ondernemers van het district, NGO’s en CBO’s om dit project te ondersteunen.

De districtscommissarissen en hun werkstructuren, alsook de plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger zullen via de DNA-voorzitter worden geïnformeerd.