Project behoud mangrovebos Bigie Pan in uitvoering

Onder de naam “Promote the sustianable use of ecosystem services of Mangrove forest in de Bigie Pan” is een project ter behoud van het Mangrove bos van dat bijzonder gebied in uitvoering. Onderzoekers verbonden aan de Masteropleiding Sustainable Management of Natural Resources (SMNR) van de Anton de Kom Universiteit zijn met de uitvoering belast.

In het kader hiervan is afgelopen vrijdag een oriƫntatiebezoek gebracht aan de gebieden Beringhole en Dhasanwa voor de kust van Nickerie.

De ravage welke het gevolg is van de natuurlijke effecten, maar verergerd door menselijk handelen zijn duidelijk zichtbaar. Naar zeggen van onderzoeker Usha Satnarain van SMNR kan alleen door samenwerking tussen onder andere de overheid, vissers en andere particuliere actoren de mangrovebossen worden beschermd.

Het Mangrovebos heeft volgens de wetenschappers vele voordelen voor de mens en het milieu. Het project is daarom ook gericht om de diverse stakeholders van het Bigie Pan gebied de nodige informatie te verschaffen om zo het behoud van het mangrovebos te bevorderen.(GFC)

Overige berichten