fbpx
Facebook Pagelike Widget

Project aanleg hoofdleiding Gangaram Pandayweg opgeleverd

GFC NIEUWS- Het project voor de aanleg van een hoofdleiding langs de Gangaram Pandayweg te Saramacca, Wayambo, is precies drie maanden na het startsein opgeleverd.

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) en Staatsolie gaven op 13 december 2019 het startsein voor de aanleg van deze ruim 27 kilometer lange leiding, die in de toekomst meer dan 100 huishoudens van drinkwater moet voorzien.

SWM-directeur Marlon Oosterling pleegde bij het startsein samen met Staatsolie-directeur Rudolf Elias de ceremoniële handelingen.

Conform afspraak met Staatsolie, de financierder van dit project, is de aanleg binnen de toegezegde drie maanden gerealiseerd.

Inmiddels is de nieuw aangelegde leiding chemisch behandeld en vrijgegeven door het SWM-laboratorium, dat de fysische, chemische en microbiologische kwaliteit van het drinkwater bewaakt en toetst aan (inter)nationale kwaliteitsnormen. Thans is de SWM zover om huishoudens aan de Gangaram Pandayweg en de daarin voorkomende zijwegen aan te sluiten op haar waterleidingnet.

Naast deze hoofdleiding te Wayambo zijn er ook in de navolgende gebieden te Saramacca leidingen gelegd, te weten:

Calcutta
Tijgerkreek
Boskamp
Groningen
Kampong Baroe
Uitkijk

Deze huishoudens zullen eveneens aangesloten worden op het waterleidingnet van de SWM. Met de uitbreiding van het distributienet te Saramacca zullen ruim 400 huishoudens in de toekomst worden voorzien van veilig, schoon en gezond drinkwater.

Binnenkort wordt bekend gemaakt vanaf wanneer bewoners zich kunnen aanmelden voor het indienen van een aanvraag voor een wateraansluiting.

Meer nieuws

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…