Prof.dr.ir. Hubert Rampersad: VHP heeft geen kader voor duurzame economische ontwikkeling

GFC NIEUWSREDACTIE- De VHP heeft geen kader voor duurzame economische ontwikkeling.

Dat laat Prof.dr.ir. Hubert Rampersad weten aan GFC Nieuws.

In een bericht dat naar onze redactie is gestuurd schrijft hij onder meer het volgende.

Voor duurzame economische ontwikkeling van Suriname heb je grootschalige exportgerichte  industriële productie nodig.

Want hierdoor gaat Suriname valuta verdienen, de koers omlaag brengen en stabiliseren en genoeg geld verdienen om werkgelegenheid te creëren, gezondheidszorg te optimaliseren, kwaliteit van het onderwijs te verbeteren, en armoede en criminaliteit te reduceren. 

Voor grootschalige exportgerichte industriële productie heb je behalve kapitaal vooral ook integere creatieve visionaire leiders nodig met innovatieve kennis en ondernemerschapskills die op basis hiervan topprestaties kunnen leveren en grote  geïntegreerde industriële projecten kunnen realiseren.

De zogenaamde deskundigen van de VHP zijn mensen met een diploma en titel die nooit iets concreets hebben gepresteerd in hun leven. 

Het zijn allemaal onderwijzers, artsen, boekhouders, accountants, notulisten, politie-inspecteurs, rapportenschrijvers, commissarissen, consultants, radio/tv-programmamakers, verzekeringsagenten en ambtenaren met een mooi diploma. Hier is niks mis mee, deze mensen heb je ook nodig om het land draaiende te houden.

Maar deze mensen hebben niet de vereiste visie, drive, daadkracht, durf, mindset, creativiteit, innovatieve kennis en entrepreneurial skills om grootschalige industriële projecten te realiseren.

Wat Suriname dringend nodig heeft zijn integere grote visionaire creatieve denkers met de juiste entrepreneurial leadership skills zoals De Braziliaanse billionair Jorge Gerdau Johannpeter die de grooste staalindustrie in Zuid-Amerika heeft neergezet.

Hij had het voorwoord van mijn Braziliaanse boek “Scorecard Para Performance Total” geschreven en ik had zijn managers in Porto Alegre getraind. En zoals billionair Elon Musk in Amerika, billionair Ratan Tata in India en Anton Philips in Nederland.

Deze integere deskundige creatieve visionaire Surinamer moet snel opstaan want het kapitaal voor grootschalige exportgerichte duurzame industriële productie in Suriname is over enkele jaren uit de offshore olie-inkomsten beschikbaar.

Zo niet, dan gaan de olie-inkomsten in de zakken van de zgn “deskundigen” van de VHP en de andere politieke partijen verdwijnen zoals in de olie-landen Venezuela en Nigeria is gebeurd, aldus professor Rampersad.

Overige berichten