fbpx
Proeve niet acceptabel voor de NPS

GFC NIEUWS- De voordracht van Sigmund Proeve als waarnemend governor van de Centrale Bank door de regering wordt door de NPS volstrekt afgewezen.

De NPS brengt in herinnering dat de heer Proeve persoonlijk verantwoordelijk is geweest voor de financiële crisis bij De Surinaamsche Bank op grond waarvan hij ontslagen is.

“De NDP-regering lijkt niet te kunnen begrijpen dat het terugwinnen van het vertrouwen in de Centrale Bank en ons financieel systeem alleen kan geschieden door een onbevlekte en integere deskundige kandidaat naar voren te schuiven die de ruimte krijgt om vooral onafhankelijk te functioneren.”

Een ander punt van zorg voor de NPS is de vermoedelijke verwevenheid tussen de zakelijke activiteiten van de president commissaris, Vidjai Kirpalani en Proeve die mogelijk als niet bevorderlijk worden geacht voor de onafhankelijke positie van de bank.

“Deze voordracht geeft weinig hoop. Het draagt het risico in zich dat de economische rampspoed die het huidig beleid teweeg heeft gebracht alleen maar zal toenemen.”

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…