fbpx

PRO neemt als enige politieke partij deel aan Coronie wandelmars

GFC NIEUWS- Tijdens de tweedaagse wandelmars in Coronie op 30 en 31 augustus bleek de nieuwe politieke partij PRO, als enigste deelnemende politieke organisatie de grootste groep wandelaars op de been te hebben gebracht.

Vergezeld van de brassband Melody Travellers en zeven flanerende danseressen in lange blauwe jurken, marcheerde de groep al zingend en swingend door de straten van Totness.

Joan Nibte, die tevens in Coronie woont, liep voorop en werd onderweg hartelijk begroet en toegejuicht door de toeschouwers.

Een grote landelijke partij had een fors aantal maatschappelijke groepen in Coronie royaal gesponsord, wat te zien was aan de weelderige kledij, echter liepen zij allen afzonderlijk in de wandelloop.

De PRO was als 6e deelnemer in rij, de grootste groep en eindigde als 3e in het algemeen klassement.

De hotspot van PRO was voorzien van een DJ met lichtshow en had als thema onderwijs. Politica Nibte vond dit een passend thema, gelet op de resultaten van het onderwijs in haar woonplaats.

Eerder deze maand bezocht zij een aantal scholen en spreekt zij regelmatig leerkrachten en leerlingen in de buurt over de resultaten.

“De leerlingen brengen offers, maar hebben ondanks dat betere faciliteiten en begeleiding nodig. De scholieren en studenten missen vooral media en informatiebronnen, zoals een studie bibliotheek en computerruimtes om werkstukken te maken.”

OOK INTERESSANT
Man doet na een week melding van vermissing 23-jarige echtgenote en minderjarige zoontjes

“Om deze redenen heeft de onderafdeling Totness gekozen voor het thema onderwijs. Ouders kregen advies en tips om hun kinderen te stimuleren en werden aangemoedigd tot een actieve en betrokken houding ten aanzien van hun schoolgaande kroost.”

“De wandelmars is echt een hoogtepunt in Coronie, dus een uitstekende gelegenheid om de ouders en leerlingen nog extra te helpen met tips om de schoolresultaten te verbeteren,” aldus Nibte.

De PRO is enthousiast ontvangen en heeft met deze actie, veel Coronianen warm gemaakt om nader kennis te maken met de partij.

“Veel mensen geven aan dat ze partijloos zijn, mede omdat ze teleurgesteld zijn in de wijze van politiek voering door voorgaande partijen.”

“Men is niet gewend dat een politicus onder hen woont, werkt en zich belangeloos inzet met hulp en advies, zoals Nibte dit nu doet. Dat is een nieuwe manier van politiekvoering, hetgeen men niet gewend was van politici, aldus enkele Coronianen.”