fbpx
PRO neemt als enige politieke partij deel aan Coronie wandelmars

GFC NIEUWS- Tijdens de tweedaagse wandelmars in Coronie op 30 en 31 augustus bleek de nieuwe politieke partij PRO, als enigste deelnemende politieke organisatie de grootste groep wandelaars op de been te hebben gebracht.

Vergezeld van de brassband Melody Travellers en zeven flanerende danseressen in lange blauwe jurken, marcheerde de groep al zingend en swingend door de straten van Totness.

Joan Nibte, die tevens in Coronie woont, liep voorop en werd onderweg hartelijk begroet en toegejuicht door de toeschouwers.

Een grote landelijke partij had een fors aantal maatschappelijke groepen in Coronie royaal gesponsord, wat te zien was aan de weelderige kledij, echter liepen zij allen afzonderlijk in de wandelloop.

De PRO was als 6e deelnemer in rij, de grootste groep en eindigde als 3e in het algemeen klassement.

De hotspot van PRO was voorzien van een DJ met lichtshow en had als thema onderwijs. Politica Nibte vond dit een passend thema, gelet op de resultaten van het onderwijs in haar woonplaats.

Eerder deze maand bezocht zij een aantal scholen en spreekt zij regelmatig leerkrachten en leerlingen in de buurt over de resultaten.

“De leerlingen brengen offers, maar hebben ondanks dat betere faciliteiten en begeleiding nodig. De scholieren en studenten missen vooral media en informatiebronnen, zoals een studie bibliotheek en computerruimtes om werkstukken te maken.”

“Om deze redenen heeft de onderafdeling Totness gekozen voor het thema onderwijs. Ouders kregen advies en tips om hun kinderen te stimuleren en werden aangemoedigd tot een actieve en betrokken houding ten aanzien van hun schoolgaande kroost.”

“De wandelmars is echt een hoogtepunt in Coronie, dus een uitstekende gelegenheid om de ouders en leerlingen nog extra te helpen met tips om de schoolresultaten te verbeteren,” aldus Nibte.

De PRO is enthousiast ontvangen en heeft met deze actie, veel Coronianen warm gemaakt om nader kennis te maken met de partij.

“Veel mensen geven aan dat ze partijloos zijn, mede omdat ze teleurgesteld zijn in de wijze van politiek voering door voorgaande partijen.”

“Men is niet gewend dat een politicus onder hen woont, werkt en zich belangeloos inzet met hulp en advies, zoals Nibte dit nu doet. Dat is een nieuwe manier van politiekvoering, hetgeen men niet gewend was van politici, aldus enkele Coronianen.”

Meer nieuws

A-20: Het patroon van patronage

GFC NIEUWS- De benoeming van de First Lady in verschillende functies heeft voor grote beroering gezorgd. En terecht, want het is een schandelijke zaak. Dikke…

Winnaars Web Development Challenge 2020 bekend

GFC NIEUWS- De Datasur National Web Development Challenge 2020 is al achter de rug. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Ingezonden| Hoe is het in Godsnaam mogelijk?

GFC NIEUWS- Onder referentienummer 020028, gedagtekend 15 september 2020 werd door een officiële instantie, met name Het Honorair Consulaat van de Republiek Suriname in Nederland,…

Ramdin lanceert VN week in Suriname

GFC NIEUWS- Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af…

Goede afspraken tussen Suriname en Guyana

GFC NIEUWS- Bij het recente ministerieel bezoek aan Guyana zijn goede afspraken gemaakt die binnen niet al te lange tijd verder zullen worden uitgewerkt. Dikke…

Actieve Covid-19 verder gedaald naar 79

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen in Suriname is 79. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Teveel zoetmakers nu ook gelinkt aan ADHD

GFC NIEUWS- Het gebruik van teveel fructose ( zoetmakers) wordt nu ook gelinkt aan ADHD( (attention deficit hyperactivity disorder), ook wel aandachtstekort-hyperkinetische stoornis of aandachtstekort-hyperactiviteitstoornis…

De waardigheid van vrouwen

GFC NIEUWS- Onmenselijke vormen van huiselijk geweld waarbij vrouwen het zelfs met de dood moeten bekopen, lijken vandaag de dag geen uitzondering meer te zijn….

CBB speelt in op klachten burgerij

GFC NIEUWS- Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft kennisgenomen van de vele klachten van de burgerij met betrekking tot haar dienstverlening. Dikke mensen slanken…

19 nieuwe Covid-gevallen, 13 genezen

GFC NIEUWS- In 24 uur kwamen er 19 nieuwe gevallen bij. 21 patiënten zijn genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is gedaald naar 78. Dikke…

Wereldvoedseldag in teken van voedingshelden

GFC NIEUWS- 16 oktober 2020, Wereldvoedseldag, staat dit jaar in het thema van voedingshelden. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

NH ontsmet hoofdkantoor

GFC NIEUWS- In opdracht van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, heeft het directieteam conform het Covid-19-protocol maatregelen getroffen ter bescherming van het…