PRO: NDP-top heeft veel weg van criminele organisatie

“De NDP-top heeft wat ons betreft veel weg van een criminele organisatie. Het verbaast ons daarom niet dat de leiding zo omspringt met de heer Gersie. Laatstgenoemde was reeds toen hij gevraagd werd governor te worden, gewaarschuwd”.

Dit zegt de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) in een reactie over het ontslag van Glenn Gersie van de CBvS.

“Als één van de jongste partijen in politiek-Suriname hebben wij eerder publiekelijk aangegeven nooit samen te zullen werken met de NDP, onder leiding van Desire Bouterse. Wij hebben dit gedaan omdat wij ons niet kunnen terugvinden in de koers van de NDP.

Wij zijn niet alleen tegen het beleid, maar we zijn ook niet bereid om samen te werken met een organisatie waar criminelen deel van de leiding uitmaken, prominent op de voorgrond treden en of belangrijke functies bekleden”, haalt de PRO aan.

Het is volgens de PRO niet de eerste keer dat er zo word omgesprongen met deskundigen, partners en of instituten. “Wij verwijzen hierbij naar de samenwerking met ABOP, de PL en DOE. Ook zij hebben mogen ervaren hoe onbetrouwbaar en gemeen de NDP kan zijn wanneer zij je niet meer nodig hebben. Of in woorden van Charles Pahlad: bij de NDP ben je wc-papier, éénmaal gebruikt wordt je weggegooid”.

W. Bhoedoe, A. Wijnerman, C. Breeveld, J. Van Dijk- Silos, C. Van Samson, en de groeiende lijst van prominenten, heeft publiekelijk aangegeven in hun rug te zijn gestoken.

Wij hopen dat voor de overige partijen, deskundigen en organisaties dit wederom een voorbeeld mag zijn waarom samenwerking met de NDP op voorhand moet worden afgewezen. Het gebruiken, misbruiken, natrappen en schaden van reputaties ligt in het aard van de partij en haar leiders. De verbazing bij Gersie getuigt van onvoldoende oplettendheid, ondanks de voorgeschiedenis, zegt PRO verder.

De organisatie mist volgens de PRO iedere kwaliteit om ons land vooruit te helpen, zodat iedere basis voor samenwerking met partijen die dat wel voor ogen hebben, uitgesloten is.

“De vraag resteert waarom tegen een governor ‘hard’ opgetreden zou moeten worden, wanneer de vermoedens en verdenkingen ten aanzien van hem, vooralsnog nog niet de mate van ernst hebben aangenomen, zoals dat bij Jozefzoon, Graanoogst, Bouva en Abrahams wel het geval is, maar tegen wie het harde optreden op zich laat wachten. Het zijn deze zelfde namen en gezichten, tezamen met een paar andere bekende NDP’ers die keer op keer, dicht genoeg bij een ‘njang patu’ gevonden worden”.

De PRO ziet naarstig uit naar het hard optreden, doch mocht sommige van de bekende namen terugzien in de speciale commissie voor ondersteuning van de ministers. “Immers heeft de president daarbij zelf te kennen gegeven dat zijn ministers onvoldoende slagvaardig te werk gaan en dus verantwoordelijkheid voor het gevoerde wanbeleid wederom proberen af te schuiven”.

Overige berichten