PRO maakt zich sterk voor milieubescherming

Een speerpunt in de ontwikkelingsvisie van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) is het milieu.

“De PRO gaat voor miliebescherming. Milieuvervuiling moet grondig, efficient en duurzaam bestreden worden”, zegt de partij in een persbericht.

De PRO is van mening dat er een effectief en meetbaar milieubeleid gevoerd moet worden. Kinderen en volwassenen zullen bekend moeten worden gemaakt met de voordelen van een schoon milieu.

Daarom heeft de PRO als start gemeend een project uit te voeren in verband Wereld Milieu Dag. Een twintigtal jongeren is bereid gevonden om het bejaardentehuis in het district Coronie aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Daarna zijn er 20 zuurzakplantjes op het terrein worden geplant.

“We merken dat ook hier dagelijks trucks vol met boomstammen over de weg gaan. Er wordt op een onverantwoorde wijze omgegaan met ons milieu voor wat houtkap betreft. Het initiatief om zuurzakplantjes te planten, moet gezien worden als een bijdrage voor de herstel van het milieu”.

Na de schoonmaakactie zal de PRO aan het bejaardentehuis diverse noodzakelijke goederen doneren die te maken hebben met milieu en hygiene waaronder luiers, handschoenen, handdoeken schoenbeschermers en cathethers.

Dit is een eerste aanzet uit een reeks van activiteiten die de partij landelijk zal uitvoeren om zodoende de bewustwording op gang te brengen over de voordelen van een schoon milieu.

Overige berichten