fbpx
PRO komt met beveilingsplan voor scholen

De Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) zal de komende vijf dagen zorgen voor beveiliging op scholen in Latour, zodat de kinderen normaal en met een veilig gevoel hun lessen kunnen volgen.

De partij zegt met veel ongenoegen kennis te hebben genomen van de onveilige situatie op scholen, in het bijzonder op Latour. De situatie is dusdanig dat zowel leerkrachten als leerlingen vrezen om de school te bezoeken; hetgeen erin geresulteerd heeft dat enkele scholen vandaag gesloten waren. “Het is de bedoeling dat de regering haar verontwoordelijkheid op zich neemt, en de scholen de hoognodige veiligheid garandeert”, haalt PRO aan.

De partij is van mening dat hiermee een basisrecht van het kind ontnomen wordt, met name het recht op onderwijs. Burgers hebben verder recht op veiligheid.

De partij bereidt ook een beveilingsplan voor dat gepresenteerd zal worden aan de ministers van Justitie en Politie en Defensie.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…