fbpx

Private sector en PADF gaan jeugdwerkloosheid aanpakken

Op vrijdag 28 augustus vindt de ondertekening van Memorandum of Understanding plaats tussen vertegenwoordigers van de private sector en de Pan American Development Foundation(PADF) in het kader van het terugdringen van jeugdwerkloosheid in Suriname.

Op die dag vindt tevens de certificaatuitreiking plaats van de Suriname Youth Development and Juvenile Justice Program, Kari Yu!, welke wordt gefinancierd door de United States Agency for International Development(USAID) en de PADF.

Het Kari Yu! programma zal certificaten uitreiken aan de jongeren die hebben deelgenomen aan de vierde ronde van het Youth 2 Youth programma. Deze jongeren zijn vijf weken getraind in basic life skills en pre-employment trainingen en zullen hierna worden begeleid in het vinden en behouden van een baan.

Tot op dit moment heeft het programma meer dan 1.000 jongeren getraind en meer dan 200 jongeren geplaatst in een baan. Aansluitend op de certificaatuitreiking zal een banenbeurs plaatsvinden waar de jonge werkzoekenden kunnen solliciteren.

Christopher Cushing, USAID Mission Director for Eastern and Southern Caribbean; en PADF Executive Director John Sanbrailo zullen special voor deze gelegenheid naar Suriname afreizen.

Overige berichten