Private sector bij regionale workshop voedselveiligheid- en standaarden

GFC NIEUWS-Op dag drie van de regionale workshop ‘Vaststellen Gecoördineerde (of Gezamenlijke) Voedselveiligheidsstandaarden’ participeert naast de publieke sector, nu ook de private sector uit de regio.

Vertegenwoordigers uit de particuliere voedsel/agri-food sector uit de CARICOM, voeren gesprekken met voedselveiligheid- en voedseltoezichthoudende organen uit de publieke sector. Allen zijn afkomstig uit de CARICOM-lidlanden. Onder meer wordt prioriteren van voedselveiligheidsstandaarden door de groep besproken.

Een andere belangrijk onderwerp van discussie zal zijn, de beperkte toegang tot de markt. Alle relevante informatie voor het vaststellen van gezamenlijke regionale voedselveiligheidsstandaarden wordt uiteindelijk opgenomen in een plan van aanpak.

Deze workshop staat onder supervisie van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dit in samenwerking met de Caribbean Agriculture, Health and Food Safety Agency (CAHFSA) en het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP).

De aanbevelingen van deze workshop zullen worden gebruikt om de regelgeving voor het produceren van veilig voedsel aan te scherpen en te verbeteren.

Minister Rabin Parmessar zegt dat het een collectieve verantwoordelijkheid is om te zorgen voor gezond en veilig voedsel voor land en volk.

Naar meer berichten...

Naar meer berichten...