fbpx
Printen oproepingskaarten gestart

Vanaf vandaag worden de oproepingskaarten voor de kiesgerechtigden uitgeprint op het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Dit geschiedt onder strenge politiebewaking en gaat door tot en met 14 april.

De oproepingskaarten worden meteen na het uitprinten afgegeven aan de vertegenwoordigers van de diverse districtscommissarissen. Het printen gaat in een ruk door.

“Vanwege de korte tijdsspanne om alle oproepingskaarten uitgeprint te hebben, zal bij beëindiging van een printopdracht, waar mogelijk direct een aanvang worden gemaakt met het uitprinten van de oproepingskaarten van een ander district. Het uitprinten en sorteren zal geschieden op basis van district, ressort, straat en huisnummer” , zegt Dorine Brei, coördinator van de werkgroep Oproepingskaarten aan de Commissie Voorlichting Verkiezingen.

De oproepingskaarten zullen worden overhandigd aan de vertegenwoordiger van de districtscommissaris samen met de stembureaulijsten en of district- en ressortlijsten. Deze lijsten zijn op 1 en met 2 april uitgeprint. Gelet op de bereikbaarheid en het aantal kiesgerechtigden van elk district is er een print- en ophaalschema gemaakt.

District—Potentiële kiezers

Sipaliwini—————22.300
Brokopondo———– 6.758
Marowijne————–13.352
Nickerie—————–26.625
Coronie—————— 2.209
Saramacca————12.246
Para———————-15.657
Commewijne———-21.249
Wanica——————77.331
Paramaribo———-185.851

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)